8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Hoogheemraadschap gaat bootwrak Boezembrug Moordrecht openbaar verkopen

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat via een openbare verkoping het wrak van een boot verkopen aan de hoogste bieder. Op 20 mei 2021 heeft een van een medewerker van het Hoogheemraadschap een achtergelaten bootwrak gevonden in de vaargeul van de Ringvaart vlak bij de Boezembrug aan de Westringdijk in Moordrecht.

Op de boot en in de omgeving had het Hoogheemraadschap een brief opgehangen, waarbij de eigenaar wordt opgeroepen het voormalige vaartuig weg te halen en de mededeling dat HHSK het nu als een wrak ziet. De eigenaar kon hiertegen binnen 14 dagen bezwaar tegen maken. . Het Hoogheemraadschap heeft de boot verplaatst vanaf de vaargeul naar de zijkant van de Ringvaart.

Uiteindelijk was er niemand die zich kwam melden of bezwaar kwam maken tegen het tot wrak benoemen van de grijs met witte polyester kajuitboot. Wel waren er diverse mensen die contact opnamen met het Hoogheemraadschap omdat ze interesse in de boot hadden. Daarom gaat men nu per openbare verkoping de boot van de hand doen.

In de openbare bekendmaking en in een advertentie in Hart van Holland is te lezen “Als u interesse heeft en de boot ter plaatse wil komen bekijken, kunt u contact opnemen voor een kijkmoment. Daarvoor kunt u tot en met donderdag 9 september 2021 bellen naar 010 45 37 300 of mailen naar vergunningen@hhsk.nl. Een bod kunt u ter plaatse of telefonisch uitbrengen. Diegene met het hoogste bod krijgt de boot. Als u het hoogste bod uitbrengt, moet u een koopcontract tekenen en de boot binnen een week weghalen“.

Advertentie