8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Drukte bij proeverij van de Dorpsbakkerij (+video)

Aankomende week gaat de Dorpsbakkerij aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel open en daarom heeft Sandra van der Pluijm, de oprichter, een proeverij op zaterdag 28 augustus georganiseerd. Hier kon kennis gemaakt worden met de soorten desem brood die ze maakt in allerlei vormen, samenstellingen en toepassingen. Zo waren er tosti’s van het witte brood en versgemaakte bruschetta op een bruine plak desem brood.

De Dorpsbakkerij is geen gewone bakkerij met een winkel maar werkt alleen op bestelling. Dit doet men om zo te weten hoeveel desem (als gistvervanger) er gebruikt moet gaan worden. Dit is een proces dat enkele dagen kan duren dus moet men vooraf goed weten hoeveel er gemaakt moet worden. Daarnaast wil van der Pluijm voorkomen dat er brood weggegooid moet worden.

Veel mensen kwamen graag proeven van de broden en al snel stond er een rij voor de tent en daartussen stond de verslaggever van Gouwe IJssel Nieuws. Sandra gaf uitleg en de verslaggever proefde de verschillende soorten. Vooral de bokkebol (een variant van de bokkepoot) kreeg veel lof. Wie het brood wil bestellen kan dat op doen op www.dedorpsbakkerij.nl

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg