8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Groot alarm voor bewusteloze watersporter Zevenhuizerplas – Update: redding blijkt heldendaad

Een gebruiker van de waterskibaan aan de Kosboulevard in Rotterdam Nesselande moest door de brandweer aan de wal worden gebracht. De man werd in eerste instantie buiten bewustzijn aangetroffen. Bij de reddingsoperatie in Rotterdam werd ook de brandweer uit Nieuwerkerk ingezet.

Voor zowel de brandweer als de politie, die op de melding af werden gestuurd, was lange tijd niet duidelijk wat precies aan de hand was. Er was een boot van de strandwacht ingezet om o.a. politie bij een ponton te krijgen, waar de onfortuinlijke waterskiër terecht was gekomen. Ambulancepersoneel is met een boot van de brandweer naar het slachtoffer gevaren, waarna ze het slachtoffer gestabiliseerd hebben. Hierna is de man op een brancard met de brandweerboot naar de wal gebracht, waar hij door het medisch personeel verzorgd is. Daarna heeft de man, inmiddels weer volledig bij bewustzijn, in de ambulance verdere zorg gekregen.

Een woordvoerster van de politie liet weten dat de man na een sprong ongelukkig terecht is gekomen. Dit werd gezien door 2 medegebruikers van de waterskibaan. Zij hebben de hulpdiensten gealarmeerd over het ongeval.

Update: Slachtoffer blijkt gered door collega. Joppe, een collega van het slachtoffer zat achter hem op de waterskibaan, zag dat het mis ging en liet zich direct in het water vallen. Hij is vervolgens over de wanden van het ponton geklommen, zag het slachtoffer half in het water liggen, buiten bewustzijn, en heeft hem uit het water getrokken en gehouden. Totdat de hulpdiensten aanwezig waren heeft hij het slachtoffer boven water gehouden en geprobeerd hem bij bewustzijn te krijgen.

Het ingrijpen van Joppe mag zeker als heldendaad worden aangemerkt: zonder het adequaat optreden had het incident een heel andere wending kunnen krijgen.

Joppe en zijn ongelukkige collega gebruikten de baan als sporters. Het slachtoffer heeft vanavond met zijn collega en redder Joppe telefonisch contact gehad om hem te bedanken.

Advertentie