8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Vrouw loopt ernstige hoofdwond op bij val met fiets in Zevenhuizen – update

Een oudere vrouw is maandagmiddag 6 september in Zevenhuizen tegen een paaltje gefietst en bij de val ernstig gewond geraakt aan haar hoofd. Naast politie en een ambulance is ook personeel van de traumahelikopter ter plaatse geweest. Het incident gebeurde op het Polderpad in Zevenhuizen.

Het fietspad tussen de Eendrachtsweg en de roeibaan ligt in het gebied van Staatsbosbeheer, maar de wegen zijn in beheer van gemeente Zuidplas. Het betreffende paaltje, midden op het fietspad, was bij de gemeente niet bekend. Het zou door Staatsbosbeheer op het fietspad geplaatst zijn. Het paaltje voldoet niet aan gestelde eisen, zoals duidelijk zichtbare reflectie. Dit laatste zal niet de oorzaak van de valpartij zijn geweest.

De vrouw is bij de val na de botsing vanaf haar e-bike met haar hoofd op het wegdek beland, en al snel bleek dat de inzet van een trauma-arts nodig zou zijn. De traumahelikopter landde pal naast het pad, waardoor veel inwoners van Zevenhuizen nieuwsgierig werden en een kijkje kwamen nemen.

Een omwonende zag dat het ongeval gebeurd was en is direct met een parasol en eerstehulpmiddelen hulp gaan verlenen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, de fiets is bij omwonenden geparkeerd.

Update

Inmiddels is duidelijk geworden, dat het betreffende – slecht zichtbare – paaltje deze ochtend juist is teruggeplaatst. Het paaltje was eerder weggehaald vanwege een evenement dat daar onlangs passeerde. De gewonde vrouw, die overigens op een gewone fiets reed en niet op een e-bike, was op pad met haar man, die op het moment van de botsing voor haar uit fietste.

De paaltjes, die door Staatsbosbeheer in o.a. dit gebied gebruikt worden, zouden met diverse systemen werken, waardoor hulpdiensten niet met slechts 1 sleutel de paaltjes zouden kunnen weghalen.

Kort na het ongeluk heeft Staatsbosbeheer het moeilijk zichtbare paaltje opnieuw voorzien van reflectiemateriaal.

Op een soortgelijke plek in het gebied rondom de roeibaan staan meerdere paaltjes. Op de Dirk Smitskade is goed te zien, dat het rood-wit geverfde paaltje veel beter zichtbaar is dan het andere paaltje. Deze beide paaltjes zouden overigens niet met eenzelfde sleutel weggehaald kunnen worden, waardoor in geval van een calamiteit kostbare tijd verloren kan gaan.

Advertentie