8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

CDA Waddinxveen schrikt van inzet touringcar bij leerlingvervoer

De fractie van het CDA in Waddinxveen is geschrokken van de inzet van touringcars voor het vervoeren van leerlingen naar speciaal onderwijs. De partij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Gisteren reageerde al het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken op dit bericht als totaal onacceptabel.

Vooral het feit dat het college gekozen heeft voor een touringcar om kinderen te vervoeren, leidt tot de nodige vraagtekens bij ons” is terug te lezen in de inleiding van de vragen. De partij wil weten waarom deze keuze is gemaakt door het College van B&W.

Raadslid de Kruijff en fractievertegenwoordiger van Arkel verwijzen naar een eerdere vergadering waar het college liet weten dat het personeel overgenomen zoui worden. Volgens Connexxion komt het probleem juist door personeelstekort. De vragen hierover zijn dan ook : “Is ook daadwerkelijk ieder personeelslid die voor Connexxion wilde werken, overgenomen door Connexxion en zo ja, hoe kan het dat er een personeelstekort ontstaan is bij Connexxion?“.

De CDA fractie wil daarnaast ook weten hoe het college van is met de klachten die men van ouders kan gaan krijgen over de gang van zaken. Connexxion heeft het leerlingvervoer met de start van het nieuwe schooljaar overgenomen van Wegman na een aanbesteding. Ook uit de gemeente Zuidplas zijn veel klachten op de sociale media.

Advertentie