8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Ooievaars strijken neer op lichtmasten van de A20 bij Moordrecht

Automobilisten die woensdagavond 8 september over de A20 bij Zuidplas reden, zullen zeker even raar opgekeken hebben. Ter hoogte van Moordrecht waren bijna alle lichtmasten in de middenberm bezet door ooievaars, die besloten hadden hier de nacht door te brengen.

Ongeveer twee kilometer lang waren bijna alle masten voorzien van ooievaars-stelletjes. Enkele vogels zaten nog te wachten op hun nog in aantocht zijnde partners, die rondom het gebied vlogen, in afwachting van een veilige landingsmogelijkheid. De ooievaars hebben zich vermoedelijk op deze locatie verzameld om gezamenlijk richting het zuiden te trekken om daar de winter door te brengen. Door op de lichtmasten te gaan zitten, brengen ze de nacht veilig, hoog en droog door, zonder vanaf de grond lastig gevallen te worden.

Van het langsrijdende verkeer trokken de dieren zich totaal niets aan, er werd rustig gepoetst en gedut op de masten. In de vroege ochtend van donderdag 9 september werd de groep al weer in de weilanden naast de A20 gesignaleerd waar de dieren druk op zoek waren naar een voedzaam ontbijtje om zo met een goed gevulde maag hun weg naar het zuiden te kunnen vervolgen.

Advertentie