8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Geen inwonersavond Zuidplas over luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport

Er komt geen (digitale) inwonersavond voor de inwoners van de gemeente Zuidplas over het luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport. Dat laat het projectbureau weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws.

De gemeenten Lansingerland, Schiedam en Rotterdam hebben wel avonden ingepland staan. Tijdens deze avonden krijgen informatie over het nieuwe luchthavenbesluit en het participatietraject. Ook krijgen inwoners informatie over de rol van de bewonersvertegenwoordigers in dit traject. De bewonersvertegenwoordigers hebben deze informatieavonden gepland in samenwerking met de gemeenten.

Adviseur Lotte Hulshof van het projectbureau laat weten dat de inspraak in Zuidplas via de wethouder is geregeld : “In Zuidplas loopt de vertegenwoordiging van bewoners via de volksvertegenwoordiger (de wethouder) en de ambtelijke ondersteuning. Zij nemen namens Zuidplas deel aan het participatietraject“.

In Zuidplas loopt de vertegenwoordiging van bewoners via de wethouder

Projectbureau Luchtvaartbesluit

In het luchthavenbesluit stelt de minister van Infrastructuur en Waterstaat de regels voor het gebruik van de luchthaven vast. Dat zijn regels over bijvoorbeeld de openingstijden, het aantal vluchten of de toegestane geluids- en milieubelasting. De luchthaven neemt het initiatief voor een luchthavenbesluit. In het verzoek aan de minister geeft de luchthaven de wensen voor de toekomst aan.

In Zuidplas en Waddinxveen zijn er in 2020 meer dan duizend meldingen van geluidsoverlast gemaakt blijkt uit het jaarrapport. Een deel hiervan is doorgaand verkeer naar Schiphol maar de meeste meldingen gaan over Rotterdam The Hague Airport.

Advertentie