8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Kissebissen over kersenbomen

Een discussie over een ingediende motie vreemd tijdens de gemeenteraad van 14 september van de PvdA/GroenLinks was de oorzaak van een welles-nietes discussie tussen de fracties van de PvdA/GroenLinks en de VVD over woningbouw in Jonge Venen in Moerkapelle.

De PvdA/GroenLinks fractie wil dat wethouder Hordijk een meer actievere rol neemt bij de verplaatsing van de zorgkwekerij en kersenkwekerij Jomajole aan de Middelweg in Moerkapelle. Indiener Damen vreest dat de voortgang van de bouw van de Jonge Venen in de knel komt als deze kwekerij niet verplaatst wordt.

VVD raadslid Wiegman zag dat dit meer weg had van opkomen van de belangen van de kwekerij en beschuldigde collega Damen van cliëntelisme en niet het algemeen belang. Damen wierp deze beschuldiging ver van hem en benadrukte dat het zijn fractie ging over de Jonge Venen. Hierna kwam er soort van, zoals raadslid Baas van de SP betitelde als kissebissen, verbale strijd tussen de beide raadsleden.

Ondanks pogingen van raadsleden Baas(SP), Klovert (D66) en Molenaar (ChristenUnie/SGP) om de beide kemphanen terug te laten gaan naar de inhoud, liep het zo hoog op dat raadslid Damen zelfs dat door het gedrag van raadslid Wiegman, zijn steun voor het vijfde dorp wel eens ingetrokken zou kunnen worden.

Wethouder Hordijk bleef bij de inhoud en benadrukte dat de ontwikkelaar in april de gronden heeft gekocht van de kwekerij en dat hij best wil faciliteren met zoeken maar vooralsnog het een uitdaging is van de projectontwikkelaar. Met wat overdrijving stelde hij dat de plannen om elders te vestigen niet als een Efteling in de Rotte kon zijn maar hij best wil meedenken om de ontwikkelaar te helpen. Hordijk wil graag dat fase 3 en 4 met 202 woningen snel worden gebouwd gaan worden, hierin kreeg hij raadsbrede steun.

Raadslid Damen vond de beantwoording van wethouder Hordijk genoeg om de motie weer in te trekken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg