8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

SP stelt vragen over ontbreken bewonersavond Rotterdam The Hague Airport

De fractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld na een artikel op deze nieuwssite over het ontbreken van een bewonersavond over het nieuwe luchtvaartbesluit omtrent Rotterdam The Hague Airport.

De SP is verbaasd over de uitspraken die de medewerker van het projectbureau Luchthavenbesluit heeft gedaan dat er geen bewonersavond komt maar dat de inspraak komt via de volksvertegenwoordiger in de rol van de wethouder. Baas is van mening dat een wethouder geen volksvertegenwoordiger is en wil weten hoe het college hier tegen aankijkt en stelt de volgende vragen:

 1. Waarom organiseert Zuidplas geen inwonersavond?
 2. Gemeentes als Rotterdam, schiedam en Lansingerland maken gebruik van
  bewonersvertegenwoordig tijdens deze infoavonden. Is er een reden dat Zuidplas
  vertegenwoordigd wordt door de wethouder en niet door inwoners van Zuidplas?
 3. Welke wethouder gaat dit doen?
 4. Is het college het met de SP eens dat inwoners in Zuidplas betrokken zouden moeten
  worden bij deze infoavonden en het daarbij behorende participatietraject?
 5. Hoe gaat de wethouder informatie verzamelen zodat de inbreng ook werkelijk door
  inwoners van Zuidplas ingebracht wordt?
 6. Hoe koppelt de wethouder de uitkomst van deze infoavonden terug naar de inwoners
  van Zuidplas?
 7. Is het college het met mij eens dat de term volksvertegenwoordiger niet van
  toepassing is voor een wethouder?

De gemeente Zuidplas heeft eerder al een zienswijze ingediend tegen de ontwerpvoorkeursbeslissing luchtruimherziening net als de gemeente Gouda en Waddinxveen. Het luchtvaartbesluit waar de commotie over is ontstaan is een vervolg op deze beslissing. Inwoners van Rotterdam, Lansingerland en Schiedam zijn wel door hun gemeente gevraagd op een bewonersbijeenkomst. In 2020 kwamen er meer dan 1000 klachten over vliegtuigen uit Zuidplas en Waddinxveen.

Advertentie