8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Historisch Centrum open op 25 september met twee nieuwe tentoonstellingen.

Het Historisch Centrum is zaterdag 25 september open en wel van 13.30 tot 16.00u. Het adres is Tweemanspolder 15 in Zevenhuizen. Deze zaterdag opent Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle in het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ om 14.00 uur een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Zevenhuizen en Moerkapelle.

Op deze tentoonstelling zullen veel nieuwe voorwerpen te zien zijn, waaronder diverse voorwerpen die wij in bruikleen van derden hebben ontvangen. Onder de nieuwe voorwerpen zijn bijvoorbeeld de aanstellingsakte van de ‘oorlogsburgemeester’ Theunissen, het identiteitsplaatje (‘dogtag’) van John McCormick, een zeldzame patroontas van een Nederlandse militair gebruikt tot aan de capitulatie en een oorkonde van de Amerikaanse president Eisenhower voor Arend Verhoef betreffende zijn hulp bij het verbergen van twee leden van een Amerikaanse vliegtuigbemanning in het jachthuis. U kunt gedurende de duur van de tentoonstelling ook een op WOII gebaseerd ganzenbord spelen. Alleen tijdens de opening zullen buiten twee militaire voertuigen uit WOII te zien zijn; een legerjeep en een halftrack.

Op de bovenverdieping opent het Historisch Centrum ‘Ons Molenverleden’ met een tentoonstelling over de Waddinxveense molens. Hierbij zijn o.a. foto’s van de molens uit Waddinxveen te zien en daarbij ook de exacte locaties waar deze molens staan en gestaan hebben. Verdwenen molens zijn gepositioneerd op de plaats waar deze ooit gestaan hebben; dit geeft verrassende visuele effecten.

Natuurlijk zijn de reguliere collecties van beide musea ook te bezichtigen en kunt u een kopje koffie of thee in onze koffiehoek nuttigen.

U kunt bij ons ook terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek en ook over het digitaal benaderen van historische bronnen zoals onze beeldbank en oude kranten uit de regio.

Advertentie