8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Dames van Jumbo ZVH winnen eerste wedstrijd

Zaterdag 25 september speelden de dames van Jumbo ZVH de eerste competitiewedstrijd in Swanla tegen het team uit Bodegraven VSTS. Dit team had vorige week een 4-0 overwinning behaald op Switch. Dus dit beloofde een zware wedstrijd te worden en ook werd. De dame van Jumbo ZVH wist deze wedstrijd via de setstanden 23-25, 25-22, 25-16, 21-25 en 15-12 met 3-2 te winnen en zo drie punten in Zevenhuizen te houden.

Trainer/coach René van Essen met assistent Michelle van der Knaap – Bijl kon niet beschikken over de geblesseerde Sterre van Wensveen en de met zwangerschapsverlof zijnde Jolien van Dam, Haar libero positie werd met verve uitgeoefend door Sonja van Mil. Jumbo ZVH speelde met twee spelverdeelsters en startte met Demi van Es en Inge van Tilburg en de middenmensen Mariëlle Gerritsen en Anniek Scheffers aangevuld met Marina Mijajlovic en Marleen van Vliet

Vanaf het begin van de eerste set was het duidelijk met welke intenties de dames van Jumbo ZVH aan de wedstrijd waren begonnen om de punten in eigen huis te houden. Met de sterke service van Marina Mijajlovic werd een begin gemaakt met een voorsprong, die uitliep naar 8-4 voordat VSTS een antwoord had. Sterke aanval en service werd het gat kleiner, maar na een time-out bij 11-7 van VSTS, veranderde het scoreverloop en VSTS liep uit naar 13-20. Inmiddels had coach Rene van Essen bij 12-18, Chiara Broek in het veld gebracht voor Demi van Es. In de eindfase wist Jumbo met aanvallen van Anniek Scheffers en service van Marleen van Vliet tot 23-24 bij te komen, maar kon niet voorkomen dat VSTS deze set met 23-25 winnend afsloot.

Het spel in de eindfase van de eerste set gaf vertrouwen en langzaam en zeker kwam Jumbo ZVH in hun spel. Na door weer een sterke service beurt van Mariëlle Gerritsen, de achterstand tenietgedaan te hebben gingen de Zevenhuizense dames door. Hielden VSTS goed onder druk en met de aanvallen van Marleen van Vliet en Inge van Tilburg. De voorsprong werd verder uitgebouwd en VSTS had na de time-outs en een dubbele wissel moeite om bij te komen, wist nog tot 24-22 te komen en hierna wist Mariëlle Gerritsen met een sterk blok de set met 25-22 binnen te halen.

Jumbo ZVH ging in de derde set door en wist gelijk een voorsprong op te bouwen, bij 7-2 nam VSTS een time-out en dit had minimaal effect, pas na een dubbele wissel bij 10-6 kon VSTS langzaam op gelijke hoogte komen (11-11). Coach Rene van Essen nam gelijk een time-out en dit had effect en bij 14-12 kwam Demi van Es weer binnen de lijnen. Toch bleef Jumbo ZVH met hun service VSTS onder druk zetten en uiteindelijk wist Demi van Es met een aanvallende actie de set met 23-16 af te sluiten. In de vierde set leek het erop dat de Zevenhuizense dames zouden doordrukken, maar dit lieten de dames uit Bodegraven niet gebeuren, In een spannende strijd wist VSTS, ondanks het sterk acteren van libero Sonja van Mil op het eind toch de winst in deze set met 21-25 te pakken. Zodat een beslissende vijfde set nodig was.

In deze vijfde set ging het scoreverloop gelijk op. Bij 7-7 kwam Vera Bruggeman voor Marina Mijajlovic in het veld. Bij 10-9 wist Vera Bruggeman met haar aanval de stand naar 11-9 te brengen en nam VSTS gelijk een time-out Dit hielp niet met service van Demi van Es en de aanval van Vera Bruggeman moest VSTS bij 13-9 weer een time-out nemen. Dit had effect bij 13-12 wisselde Jumbo ZVH weer terug. Nadat de service terugkwam en de laatste aanval van VSTS geblokkeerd werd door Inge van Tilburg en Marleen van Vliet was de 15-12 een feit.

Hiermee bleven de drie punt in Zevenhuizen en konden de Zevenhuizense dames met een goed gevoel het weekend in. Aanstaande zaterdag spelen de Jumbo ZVH dames in Koog aan de Zaan tegen het derde team van Zaanstad. Aanvang is om 15.15 uur.