8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Defecte detectielus oorzaak lange wachttijden verkeerslichten N219/Kerklaan

Een defect in de detectielussen van de Verkeers Regel Installatie (VRI) is volgens de Provincie Zuid Holland de oorzaak van de opstoppingen van afgelopen dagen bij de N219 (Schielandweg) en de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De woordvoerder legt uit wat er is gebeurd : “In plaats van dat de VRI op knipperen is gegaan, heeft deze een star programma gestart. Daarbij kijkt de VRI niet meer naar de hoeveelheid verkeer, maar geeft deze volgens een vast rondje alle richtingen een keer groen. Dit is verkeersveiliger, dan op knipperen gaan, maar geeft wel wat meer doorstromingsproblemen“.

Volgens de provincie moet de VRI het weer als voorheen doen nadat het defect was opgelost. De woordvoerder benadrukt er geen sprake is van een andere programmering van de verkeerslichten. Bewoners klaagde afgelopen dagen op de Facebookpagina Je bent Nieuwerkerker over de lange tijden die men moest wachten.

Zuidplas zocht dit weekend contact met provincie

De N219 is in beheer is bij de provincie Zuid-Holland maar veel klachten werden bij de gemeente Zuidplas gemeld. De gemeente heeft hierop gelijk geschakeld naar de provincie volgens de gemeentelijke woordvoerder : “Zaterdag en vandaag is er contact geweest met de provincie. Vanuit de provincie zijn zowel zaterdag als vandaag monteurs ter plaatse geweest. Wij wachten nu op terugkoppeling van de provincie“.

Advertentie