8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Oefendressuurdag Zuidplasruiters met extra’s

Mooi weer en de spectaculaire rubriek Speel Uw Spel. Dat waren zaterdag de extra’s op de oefendressuurdag bij De Zuidplasruiters. Veel leden en niet leden deden mee aan de dressuurproeven gevolgd door “speel je spel”.

Speel je spel is een parcours gemaakt met hindernissen en obstakels. Zo kon je door een gordijn van linten springen, eendjes naar de overkant brengen en zelfs de was ophangen terwijl je dus op je paard of pony zat. En dat zo snel mogelijk.

Een hele uitdaging voor de meesten waaraan fanatiek werd meegedaan. Na de dressuurproeven zorgden Elisa Termijn met haar Bo en Sanne Bregman met Edana voor actie door respectievelijk 1e en 2e te worden bij speel je spel bij de paarden.

In de middag was de jeugd aan de beurt. Ook hier werd er speel je spel gedaan. Briit van der Spek en vriendin Leonie Gorissen waren hier 1e en 2e. Terwijl bij de beginnende ruiters Yela Heinen met haar stoute pony Lizzy heel handig de hoogste dag score van 485 punten haalde. Gevolgd door Lexie Bogaard met haar pony Binky.

De dag werd afgesloten met een aantal men combinaties. Na de dressuuronderdelen was de topper van de avond pony Fanny die met haar menner Rene Langelaan onvermoeibaar het parcours met maar liefst 3x de bonuspunten volbracht.

De Zuidplasruiters sluiten met deze oefendag het buitenseizoen af. Vanaf oktober start het indoorseizoen gelijk met op zaterdag 2 oktober een KNHS dressuurwedstrijd en is er op 9 oktober is er weer een oefendag. Iedereen met een eigen paard kan zich voor de oefendag inschrijven en mee doen kijk voor meer informatie op onze website www.zuidplasruiters.nl

Advertentie