8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Eigenaar van grond met gevaarlijke bomen gevonden

In maart 2021 waaide tijdens de storm Evert aan de Bredeweg in Zevenhuizen een boom om waardoor een auto en een hek schade opliepen. Lang bleef het onduidelijk van wie de boom was. De weg was overgedragen van de provincie Zuid-Holland naar Zuidplas of viel het nu toch onderĀ  het Doelwijk terrein wat weer in Waddinxveen ligt.

Al langere tijd bleef Gouwe IJssel nieuws de overheden bevragen maar de bomen leken van niemand en men wees altijd naar elkaar. Inmiddels maakte een omwonende zich zorgen omdat een andere boom op het kleine stukje grond geen blad meer had en daarmee op omvallen stond.

Uiteindelijk kwam afgelopen week uit het provinciehuis meer duidelijkheid, uit een email blijkt dat dit kleine postzegeltje met een paar zeer slechte bomen ā€œvergetenā€ was bij de overdracht van de N456 aan de gemeente Zuidplas.

De medewerker laat duidelijk weten dat hij de oeverloze discussie zat is en dat hij wil dat de grond zo snel mogelijk wordt overgedragen moet worden aan de gemeente Waddinxveen (dus niet Zuidplas) en dat de gevaarlijke bomen gekapt moeten gaan worden om omvallen te voorkomen.

Advertentie