8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Woongroep Jan Sluijtersstraat in Nesselande onbewoonbaar na brand (+video)

Een beschermde woongroep van Middin aan de Jan Sluijtersstraat in Rotterdam Nesselande is onbewoonbaar verklaard na een binnenbrand. De brand brak uit op donderdagmorgen 30 september. In het pand waren geen bewoners aanwezig op het moment van de brand. Er is niemand gewond geraakt maar er is sprake van forse schade.

Een geschrokken buurtbewoner zag zwarte rook aan de achterkant van het pand komen en heeft direct de brandweer gebeld. Door de rook en omdat het een woongroep is, heeft de brandweer het direct opgeschaald tot een grote brand. De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel was als eerste ter plaatse en is gestart met blussen.

Ondertussen waren de brandweervoertuigen uit Rotterdam, Capelle en Zevenhuizen bij de brand, net als twee ambulances en veel politie eenheden. Nadat de brand geblust was, die was uitgebroken in twee geschakelde woningen, bleek dat het pand niet meer bewoonbaar was. Hierdoor zullen de bewoners van deze beschermde woongroep elders moeten worden opgevangen. Het Team brandonderzoek van de brandweer Rotterdam is direct gestart met onderzoek om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Advertentie