8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Nieuwe politieke partij Waddinxveen22 haakt af voor verkiezingen

De nieuwe politieke partij Waddinxveen22 is afgehaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat laat men weten in een persbericht aan de lokale pers. De partij startte dit voorjaar met goede zin als alternatief voor lokale politiek.

In het bericht lijkt de tijd weerbarstiger dan gewenst want andere baan of starten van studie blijkt de oorzaak te zijn dat de partij geen kandidaten die de raad in kunnen gaan, kan leveren. “Alles in de politiek is mensenwerk en de beschikbaarheid daarvan, hierin zit nu het probleem dat ook andere politieke partijen kennen. Dat is de beschikbaarheid van personen die de bereidheid uit willen en kunnen spreken dat zij na de verkiezingen ook daadwerkelijk een raadszetel willen en kunnen bemensen” aldus Stephan Peters namens Waddinxveen22.

Het is onzes inziens beter om nu ruim voor de verkiezingen te stoppen dan straks na de verkiezingen de inwoners van Waddinxveen teleur te moeten stellen.

Waddinxveen22 in een persbericht

Maar geen raadsdeelname wil niet zeggen dat Waddinxveen22 stopt met bestaan, de partij laat weten dat men actief blijft : “Wij zullen als politiek platform Waddinxveen22 de politiek zeer kritisch blijven volgen en onze stem laten horen door in te spreken in de gemeenteraad en middels ingezonden brieven in de lokale pers. Op deze wijze kunnen en willen wij de stem zijn en blijven van de Waddinxveense inwoners”.

Waddinxveen22 had de tweede lokale partij geweest in Waddinxveen. In Gouda en Zuidplas zijn ook meerdere lokale politieke partijen actief. In Zuidplas wil Nieuw Elan Zuidplas door maar zoekt nog kandidaten, de driemaal niet verkozen partij Nieuwe Gemeente Politiek heeft nog niet laten weten of ze in Zuidplas in 2022 mee gaan doen.

Advertentie