8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Treinenspotters in extase: stoomstichting rijdt weer tussen depot Rotterdam en Gouda

Op de vroege zonnige zaterdagmorgen van 2 oktober wemelde het van mensen bij de spoorwegovergang van de Moordrechtse Spoorweglaan. De camera’s allemaal vast op statief, geheugenkaarten leeg gemaakt en alle batterijen opgeladen. De Stoomstichting rijdt dit weekend weer met stoomtreinen van het depot in Rotterdam Kralingen en Gouda.

Op 2 en 3 oktober tussen 10:00 en 17:00 organiseert  Stoom Stichting Nederland weer de traditionele stoomtreindagenen op het museumstoomdepot aan de Rolf Hartkoornweg in Rotterdam met veel stoomvermaak en gezelligheid.

Voor de fotografen en filmers in de polder was het vooral belangrijk dat de ingezette stoomtreinen werden vastgelegd. Zondag rijden de treinen ook weer langs Nieuwerkerk en Moordrecht. Vanaf beiden vertrekpunten duurt het tussen de 5 en 10 minuten voordat de trein voorbij komt.

Advertentie