8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

SBKZ lezing over David Hockney

Willy Atema houdt op 12 oktober a.s. over deze Britse kunstenaar een boeiende lezing van 20.00 – 22.00 uur in Dorpshuis Swanla, Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen.

De schilder David Hockney (geb. 1937) besluit in 1964 het roer om te gooien en het druilerige Engeland te verlaten voor het zonnige Los Angeles. Hockney vond in Californië, behalve een liberale cultuur waarin hij zich vrijer kon bewegen en uitdrukken (de Engelse wet tegen homoseksualiteit werd pas in 1967 opgeheven), het zonlicht met zijn slagschaduwen dat zijn schilderijen in het vervolg zou kenmerken.

Maar na 20 jaar zonlicht herontdekt hij het landschap van zijn jeugd: Yorkshire! De glooiende heuvels en onafzienbare akkers in het diffuse licht hadden nog geen andere schilder geïnspireerd. Maar juist dat onopmerkelijke trok Hockney aan in de Yorkshire Wolds.

Vrienden betalen: € 5. Overige belangstellenden: € 10. Bij betaling aan de zaal op de avond van de lezing liefst per pin betalen. Cash alleen indien niet anders mogelijk. N.B. Verder bent u, als gevolg van maatregelen rondom het coronavirus, verplicht om via uw coronacheck-app op uw telefoon te kunnen aantonen, dat u gevaccineerd bent dan wel negatief getest of dat u eerder corona hebt gehad en daarvan geheel bent hersteld. Qua vaccinatiebewijs wordt ook genoegen genomen met een papieren v

Advertentie