donderdag 28 maart 2024

CKV Nieuwerkerk moet er thuis voor werken tegen OVVO

Met nog ruim een kwartier te spelen was de stand bij Nieuwerkerk – OVVO 15-15. Dat hadden niet veel mensen gedacht. OVVO kwam echter heel goed voor de dag in Nieuwerkerk en Nieuwerkerk 1 was zelf niet helemaal bij de les. In de eerste helft stond de ploeg van coaches Simons en Van Essen regelmatig op achterstand.

Toch ging de ploeg, mede door 4 goals van Niels Stuurstraat, rusten met een 12-11 voorsprong. In de tweede helft waren er hoofdrollen voor invaller Koen Collee (4 goals) en een ijzersterke Jop Brouwer. Vanaf 15-15 pakte Nieuwerkerk een voorsprong en die werd niet meer weggeven. In de slotfase liepen de blauw zwarten uit naar een 25-19 overwinning.

Speelronde 5 in de Overgangsklasse. Bijna 20 graden, een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje! Nieuwerkerk en OVVO hadden het slechter kunnen treffen. Er was lekker veel publiek afgekomen op dit duel tussen de beide nummers 3 van de ranglijst. OVVO had de afgelopen weken indruk gemaakt met spel en resultaten. Nieuwerkerk op haar hoede? Dat viel tegen, want de ploeg van Simons en Van Essen was niet direct heel scherp. Op 1-0 en 2-1 pakte Nieuwerkerk nog wel een voorsprong via Dani Hoogendoorn en Laura v.d. Linden. Daarna bleef OVVO heel brutaal goed bij en nam op 2-3 zelf voor de eerste keer de voorsprong. Nieuwerkerk was in de aanval niet scherp, had weinig rebound en in de defensie gaf de ploeg teveel ruimte weg. OVVO schoot makkelijk en zuiver en kon daarnaast ook lang aanvallen.

Zo werd het wel een echte wedstrijd waarbij OVVO gewoon knokte voor elke bal en aanvallend een goed verzorgd spel op de mat legde. Op 2-4 en 3-5 een ruimere voorsprong voor de ploeg uit Maarssen. Lotte Dingjan deed wat terug uit een strafworp. Babette Blok en Dani Hoogendoorn zetten Nieuwerkerk nog binnen 10 minuten weer naast OVVO (5-5). De Nieuwerkerkse kanonnen Stuurstraat en Brouwer hadden de korf nog niet gevonden. OVVO ging lekker door en kwam op 5-6. Daarna was het dan toch Niels Stuurstraat met de 6-6. Nieuwerkerk nam een Time Out om de boel even op scherp te zetten. Dat lukte niet helemaal.

OVVO eerst op 6-7, daarna goals van Jop Brouwer, Laura v.d. Linden, Stuurstraat en nog een keer Brouwer. 10-7 met nog ruim tien minuten voor de rust. Ging Nieuwerkerk de wedstrijd al beslissen? Dat was niet het geval. OVVO kwam terug tot 10-9, waarna Stuurstraat met zijn derde goal via een vrije bal de 11-9 scoorde. Vlak voor rust kwam OVVO weer naast Nieuwerkerk. Uit een strafworp bepaalde Stuurstraat de ruststand op 12-11. Het was zijn 4e en tevens laatste goal van deze wedstrijd.Een enigszins verrassende eerste helft.

Nieuwerkerk had veel moeite met OVVO en kon geen afstand nemen. Sterker nog, OVVO stond vaak aan de goede kant van de score.Dat bleef zo in de tweede helft. Kort na rust was het namelijk alweer 12-13 voor OVVO. Op die stand werd bij Nieuwerkerk Koen Collee ingebracht. Collee zorgde voor de kanteling met een zeer goede invalbeurt in een echte spitsenrol. Zijn eerste schot was raak, 13-13. Toch was het weer OVVO met de 13-14. Lotte Dingjan met haar tweede strafworp heel koeltjes 14-14. Invaller Collee bleef een hoog percentage schieten, 15-14. Maar OVVO gaf niet op, 15-15.Het laatste kwartier van de wedstrijd onderscheidde Jop Brouwer zich met een aantal uitstekende acties en goals. Hij schoot Nieuwerkerk op 16-15 en 17-15 met twee schoten uit hetzelfde hoekje.

Na de 17-15 kwam Gerhard Gouderjaan in de verdediging in het veld voor meer defensieve druk. Toch kon OVVO op 17-16 komen en na de 18-16 van Blok werd het ook nog 18-17. Nog 10 minuten te spelen. Werd het een spannende slotfase?Nee gelukkig niet. OVVO was na een uitstekende wedstrijd wel leeg gespeeld na 50 minuten en Nieuwerkerk kon een tandje bijschakelen mede door de wissels. Zo scoorde Gouderjaan vanuit het achterveld de belangrijke 19-17 en die andere invaller Collee met alweer zijn derde 20-17. Toen Cathy van Horik met de beslissing op 21-17 in de 52 minuut.

Opluchting bij Nieuwerkerk dat Jop Brouwer met een heerlijke actie nog de 22-17 zag maken. De laatste drie goals van Nieuwerkerk waren voor Collee, Blok en Dingjan. Eindstand werd 25-19.Het publiek had een leuke echte wedstrijd gezien waarin Nieuwerkerk er hard voor moest werken. De complimenten voor OVVO en de punten voor Nieuwerkerk. De koplopers KVS en Unitas speelden ook tegen elkaar. Unitas won in Scheveningen met 16-20 en behoudt de eerste plek. Volgende week speelt Nieuwerkerk in Scheveningen tegen KVS. De druk staat er op, want de ploeg mag daar niet verliezen.

Na de wedstrijd werd het Nieuwerkerkse publiek en de OVVO selectie getrakteerd op heerlijke gratis broodjes hamburgers. De selectie van Nieuwerkerk had deze burgers geregeld en klaargemaakt. Zo eindigde een heerlijke middag op sportpark De Kleine Vink op een fantastische wijze.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 5, Koen Collee 4, Niels Stuurststraat 4, Lotte Dingjan 3, Babette Blok 3, Dani Hoogendoorn 2,  Laura v.d. Linden 2, Cathy van Horik 1, Gerhard Gouderjaan 1