8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Zuidplas hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Day (+video)

Op wereldwijde Coming Out Day heeft loco-burgemeester Jan Verbeek al vroeg de regenboogvlag gehesen. Volgens Verbeek is dit onderdeel van de inclusieve samenleving wat opgenomen is in het collegeprogamma. Naast Verbeek waren wethouder de Haas, raadslid Damen en commissielid Stuivenberg (beiden PvdA/Groenlinks) aanwezig.

Coming Out Day is ontstaan in de Verenigde Staten in 1988 en wordt tegenwoordig, altijd op 11 oktober, in diverse andere landen gevierd. Op deze dag staat het thema ‘uit de kast’ komen centraal en door het hijsen van de vlag worden lhbtiq+’ers gesteund. Hoewel Nederland een vrij land is, is het uitkomen voor de eigen geaardheid nog niet altijd mogelijk.

In Zuidplas wordt pas sinds kort door de gemeente zelf de vlag gehesen, eerder waren het vooral gemeenteraadsleden die de vlag ophingen voor het gemeentehuis. Voormalig raadslid Jan Ambachtsheer heeft hiervoor ooit zelf een vlag aangeschaft en aangeboden aan de gemeente. Dit jaar waren er om diverse redenen weinig raadsleden bij. Het ontbreken van wind was het enige smetje op de ceremonie.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg