8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Onderhoud Kaagbaan zorgt voor meer vliegverkeer over regio

Vanaf woensdagmiddag 13 oktober is de drukke Kaagbaan van Amsterdam Schiphol Airport gesloten voor onderhoud. Hierdoor vliegen er meer vliegtuigen over de regio. Afhankelijk van het weer worden de andere banen meer gebruikt voor het opstijgen en laten landen van vliegtuigen op een van de drukste luchthavens van Europa.

De vliegtuigen vliegen dan in de regio tussen de 1.500 en 1.000 meter hoog en maken dan hun draai in de regio om zo op de voorgeschreven aanvliegroute te komen. Tijdens de spitsuren zijn er twee landingsbanen ingebruik.

Op vrijdagochtend 15 oktober waren de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerderbaan in gebruik voor de landingen waardoor vliegverkeer richting de Zwanenburgbaan rond Zuidplas ging voorsoorteren en richitng de Aalsmeerderbaan boven de Krimpernerwaard. Hierna gaan beide verkeersstromen over Gouda en Waddinxveen heen.

Voorsorteren boven Zuidplas en Krimpenerwaard om zo over Gouda heen te vliegen

Door het vliegverkeer door de gesloten Kaagbaan ten noorden van Rotterdam The Hague Airport, moet hier het vliegverkeer uitwijken naar het zuiden. De luchthaven laat weten dit overlast kan veroorzaken: “Het tijdelijk niet in kunnen zetten van de Kaagbaan kan invloed hebben op het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en op de vliegbewegingen in de omgeving van de luchthaven“. Het onderhoud aan de Kaagbaan zal tot 22 oktober duren.

Advertentie