vrijdag 29 maart 2024

Dames Jumbo ZVH winnen ook in Rijswijk

Zaterdag 16 oktober speelden de Zevenhuizense dames in Rijswijk tegen het tweede team van Inter Rijswijk. Ook nu weer kon Jumbo ZVH de tegenstander onder druk zetten met hun sterke service en wonnen zij via de setstanden 21-25, 25-16, 17-25 en 20-25 met 3-1. Daarmee stijgt het team weer een plaats op de ranglijst.

Trainer/coach René van Essen kon weer beschikken over libero Jolien van Dam, maar liet in het begin Sterre van Wensveen beginnen op de libero positie en het stuurde de volgende basis het veld in: Demi van Es, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Inge van Tilburg, Marleen van Vliet en Anniek Scheffers. Nu was het de beurt aan Demi van Es om met haar servicebeurt de voorsprong in te leiden. Jumbo ZVH zorgde gedurende deze set voor veel servicedruk, met Mariëlle Gerritsen en Inge van Tilburg aan de servicelijn werd telkens een gat geslagen. Mede door wat onwennigheid in de passlijn van de Zevenhuizense dames kon Rijswijk van 11-17 naar 17-20 komen. Na de time-out van coach Rene van Essen ging Jumbo ZVH door op de ingeslagen weg en sloot deze set met 21-25 af.

In de tweede set begon Jumbo ZVH met dezelfde opstelling. Inter Rijswijk nam het initiatief en de Zevenhuizense dames stonden al snel met 5-0 achter. De servicedruk van Inter was nu hoog en daarmee was het moeilijk om de aanval door het midden uit te voeren. Halverwege de set werd Demi van Es gewisseld voor Chiara Broek om op deze manier een ander aanvalsspel te spelen. Later kwam ook Jolien van Dam als libero binnen de lijnen om weer haar eerste balcontacten laten maken. Jumbo kwam in het spel maar helaas was de achterstand te groot om de set nog te winnen en kon Rijswijk met 25-16 deze set winnen.

Met dezelfde opstelling als de tweede set eindigde begon Jumbo ZVH weer met de servicedruk van onder andere Mariëlle Gerritsen en Marleen van Vliet werden de aanvallen van Rijswijk weer voorspelbaarder. Vera Bruggeman speelde alert en wist de prikballen goed te verdedigen.

Bij 11-13 kwam Tara van Zijl in het veld voor Anniek Scheffers, die aan het net belangrijke punten wist te scoren Met de afsluitende service van Inge van Tilburg werd deze set met 17-25 winnend afgesloten.

Jumbo ZVH ging in de vierde set door met Rijswijk onder druk te zetten. Vera Bruggeman wist met haar opslag de weg wijzen en werd een grote voorsprong opgebouwd. Rijswijk probeerde met wissels en time-outs het ritme te verstoren en gelukkig met kort succes. Coach Rene van Essen wisselde regelmatig Marina Mijajlovic aan het net voor de spelverdeelsters om meer aanvalskracht te hebben. Na twee ces van Tara van Zijl leek het verzet bij Rijswijk gebroken. In de eindfase werd het nog onnodig spannend, maar als team wist Jumbo ZVH deze set met 20-25 winnend af te sluiten en daarmee de vier punten mee naar huis konden nemen.

Aanstaande zaterdag spelen de Jumbo ZVH dames in eigen huis Swanla tegen het tweede team van Taurus uit Houten. Dit team staat net boven hen op de ranglijst. Aanvang 16.15 uur komt allen een moedig de dames aan.