8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Home-Start vrijwilligerstraining start 29 oktober

Ouders met kinderen in de leeftijd 0 – 14 jaar wekelijks een steuntje in de rug geven door naar hun verhalen te luisteren én hen onverdeelde aandacht te geven. Dat is wat jij als vrijwilliger biedt aan onze Home-Start gezinnen.

Iedere Home-Start vrijwilliger start met het volgen van een (digitale) training. Op vrijdag 29 oktober as van 09.30-13.00 uur staat de eerste gezamenlijke trainingsdag gepland. Er is nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers om hierbij aan te sluiten. Je bent dan ook van harte welkom om mee te doen..

Thuis in gezinnen

Ieder gezin maakt weleens een periode door waarin het minder lekker loopt. Een beetje hulp kan dan prettig zijn. Vrijwilligers van Home-Start bieden die hulp.

“Mijn inzet voor Home-Start is mooi en zinvol”, vertelt een van de vrijwilligers. Je komt in contact met verschillende mensen, gezinnen, culturen en kinderen van verschillende leeftijden.” Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor, vriendschappelijke steun en je overlegt over praktische oplossingen voor hulp.

Elke week ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze steun willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van de ouders. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar steun gaan de ouders weer op eigen kracht verder. Dit maakt jouw vrijwilligerswerk interessant en heel nuttig.

De coördinator van Home-Start Zuidplas begeleidt jou bij het hele proces waarin je het gezin steunt. Je start met een training. Er zijn later diverse bijeenkomsten. Je wisselt dan ervaringen uit met andere vrijwilligers of praat met elkaar over een onderwerp. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je vrijwilligerswerk.

Meer weten? Neem dan contact op met Jaccobine Tukker-Hak. Zij is de coördinator van Home-Start Zuidplas. Je kunt haar bereiken op nummer: 06 45 107 607, tevens via whats app of via: jtukker@stichtinghumanitas.nl

Advertentie