8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Historisch Centrum op 30 oktober open met twee tentoonstellingen

Het Historisch Centrum is zaterdag 30 oktober open en wel van 13.30 tot 16.00u. Het adres is Tweemanspolder 15 in Zevenhuizen. Deze zaterdag zijn in het Historisch Centrum twee recent geopende tentoonstellingen te bezichtigen: één over de Tweede Wereldoorlog in Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat en één over de molens in Waddinxveen.

Op de tentoonstelling over WOII zijn veel nieuwe voorwerpen te zien, waaronder diverse voorwerpen die wij in bruikleen van derden hebben ontvangen. Onder de nieuwe voorwerpen zijn bijvoorbeeld de aanstellingsakte van de ‘oorlogsburgemeester’ Theunissen, het identiteitsplaatje (‘dogtag’) van John McCormick, een zeldzame patroontas van een Nederlandse militair gebruikt tot aan de capitulatie en een oorkonde van de Amerikaanse president Eisenhower voor Arend Verhoef betreffende zijn hulp bij het verbergen van twee leden van een Amerikaanse vliegtuigbemanning in het jachthuis.

Op de tentoonstelling over de molens in Waddinxveen is te zien waar alle molens van Waddinxveen zich precies bevonden hebben en welke functie die molen had. Hierbij zijn foto’s van deze molens met daarbij de exacte locaties waar deze molens nu gestaan zouden hebben, gemonteerd in de huidige omgeving. Dat levert verrassende effecten op!

Natuurlijk zijn de reguliere collecties van beide musea ook te bezichtigen, kunt u een kopje koffie of thee in onze koffiehoek nuttigen en gewoon langskomen voor een praatje. U kunt bij ons ook terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek en over het digitaal benaderen van historische bronnen zoals onze beeldbank en oude kranten uit de regio

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg