8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Afvalpas voor klussende bewoners nieuwbouwwoningen

Nieuwe inwoners van Zuidplas kunnen vanaf nu ook een afvalpas krijgen voordat ze verhuizen naar hun nieuwbouwwoning. Daardoor kunnen ze ook bij het klussen en inrichten van de woning al gebruik maken van het afvalbrengstation en de ondergrondse containers.

“Je zult uit Zwolle komen”

Tot voor kort kregen bewoners van nieuwbouwwoningen niet bij de sleuteloverdracht, maar pas bij de daadwerkelijke verhuizing, de mogelijkheid een afvalpas aan te vragen. Raadsleden Bakker (CU/SGP) en Karreman (VVD) hebben het initiatief genomen dit te veranderen. “Die nieuwe eigenaren konden met hun afval nergens naar toe. Je zult uit Zwolle komen. Waar moet je dan met je afval heen?”. 

Lege pas

Eigenaren van nieuwbouwwoningen, die voorheen nog niet in Zuidplas woonden, kunnen na de sleuteloverdracht bij de gemeente een afvalpas aanvragen. De gemeente checkt of er nog geen pas op het betreffende adres actief is. De bewoners krijgen dan een lege afvalpas die zij zelf kunnen opladen.

Bestaande woningen

Ook mensen die van buiten naar een bestaande woning in Zuidplas verhuizen hebben deze mogelijkheid. Dat is bedoeld voor de situatie waarbij de oud-bewoner de afvalpas niet heeft achtergelaten.

Advertentie