8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

VVD kritisch op communicatie met eigenaren middengebied

Zaterdagochtend vonden 100 bewoners van het middengebied (vijfde dorp) in Zuidplas een brief van de VVD in de bus met een uitnodiging voor een bijeenkomst. In het middengebied zal het vijfde dorp komen. De gemeente heeft daarom een besluit genomen waardoor eigenaren in dit gebied bij verkoop de grond als eerste aan de gemeente moet aanbieden (WVG). Doel van de bijeenkomst is om te toetsen of de communicatie met bewoners hierover verbeterd is.

Samen op stap

De raadsleden Van Wijnen en Karreman (VVD) stapten zaterdagochtend de auto in om brieven te stoppen in honderd brievenbussen in het gebied van het vijfde dorp. Van Wijnen wil weten of zijn oproep om beter te communiceren met deze bewoners is opgevolgd door de gemeente. Hij vraagt ze deel te nemen aan een bijeenkomst op 8 november en hoopt op een grote opkomst. “Geen idee of ze komen. Misschien krijg ik wel alleen mails met pleur op met je bijeenkomst” zegt hij lachend.

Ter plekke uitleg geven

De bewoners van het middengebied kregen een half jaar geleden een brief in de bus van de gemeente met het besluit dat zij voortaan bij verkoop eerst bij de gemeente moeten aanbieden. Van Wijnen: “sommige bewoners moesten op internet uitzoeken wat de brief betekende. Dat is niet goed. Ik zou er als wethouder op zaterdagochtend zijn. Ter plekke uitleggen over het hoe en waarom”.

Eigen wethouder

Opmerkelijk is dat VVD-er Jan Hordijk de verantwoordelijke wethouder is. Dat is geen aanleiding voor Van Wijnen om minder kritisch te zijn. “De bijeenkomst van 8 november is niet bedoeld om het de wethouder moeilijk te maken. Het college vindt dat zij wel goed communiceert, maar ik zie dat het éénrichtingsverkeer is. Het gaat ook om beleving. Hoe inwoners het ervaren. Wij vinden extra inspanning van het college daarin noodzakelijk”.

Als ik zelf wethouder zou zijn….

Dit is niet de eerste keer dat Van Wijnen zich stoort aan de communicatie van de gemeente. “Bij inwoners is het gevoel dat er door de gemeente niet geluisterd wordt. Dat is een rode draad en ik irriteer me daar aan. Mocht ik ooit zelf wethouder zijn, dan is de communicatie het eerste waar ik wat aan wil doen. En misschien loop ik dan tegen hetzelfde aan als het huidige college. We gaan het zien!”.

Lees hier de brief welke rondgebracht is door de VVD.

Advertentie