8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Barracuda zwemmers doen goede zaken

De Coronacrisis heeft tot nu toe weinig greep op de prestaties van de zwemmers van Niemo Barracuda. Na de zeer succesvolle eerste ronde in de landelijke competitie was het zaterdag niet anders bij de eerste ronde van de Regionale competitie. De ene individuele top prestatie na de andere werd er neergezet.

De start van de wedstrijd kende twee gezichten. Met meer dan 25m voorsprong zwom de minioren-estafette naar de winst maar moest het bekopen met een diskwalificatie door een foutieve wissel. De junioren, dames en heren estafettes trokken de boel met fraaie prestaties recht. Mia Oomens zwom binnen een uur naar drie record tijden. 50 m vrijeslag in 27.56, een prachtig clubrecord op de 100 rug in 1.07.72, dik persoonlijk record op de 200 m vrijeslag in 2.16.14. Een dag later werd daar in Amersfoort nog een clubrecord aan toegevoegd op de 100 meter schoolslag.

Anouchka Bos dook op de 200 m schoolslag flink onder de 2.50 en scoorde met haar 2.44.44 óók een clubrecord. Groot verdiener was Jinth Engelse met4 clubrecords en hele scherpe tijden. Op de 100 meter rugslag scoorde zij een knappe tijd van 1.08.49 en maakte een grote sprong op de Nationale ranglijst naar plaats 3. Ook op de 50 m rugslag, de 100 m vlinderslag en de 400 m wisselslag kwamen prachtige tijden en clubrecords op de klokken. Individueel kwamen de minioren wel tot goede prestaties. Mare Engelse, Eli Shields, Joep Lindhout en Demi Bos haalde de medailles binnen op de 50 meter schoolslag.

In Leiden Streden de minioren en junioren bij de Niveauwedstrijden om de prijzen. Isaï Shields pakte het clubrecord 8 jarige op de 50 meter vrijeslag. Veel persoonlijke records en medailles werden er bij elkaar gezwommen. Teo Taylan zwom naar het goud op de 50 m vrijeslag en Demi Bos pakte het goud op de 100 meter en dook onder de met 1.18.80 de grens van 1 minuut 20 sec.

Joshua Agussalim is dit weekend afgereisd naar Noorwegen om in Stavanger deel te nemen aan de North Sea Swim Meet 2021. En niet voor niets! Op de 100 m vlinderslag wees hij het 9 jaar oude clubrecord van Owen van Krimpen naar het verleden met een geweldige tijd van 1.00.15

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg