8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

NGV schittert als van ouds in Zierikzee

Eindelijk was het dan zo ver. Na ruim ander half jaar konden de turnsters van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) hun kunsten weer vertonen op een wedstrijd. En hoe…  Voor de midden- en bovenbouw stonden dit weekend de Open Zierikzeese Kampioenschappen turnen op het programma.

De eerste wedstrijd van het seizoen 2021-22, wat voor een hoop zenuwen zorgde. Voor sommige turnsters was het  zelfs hun eerste wedstrijd ooit! Dankzij de alternatieve trainingen in Corona tijd en de laatste maanden weer hard oefenen in de gymzaal hebben de meiden hele mooie oefeningen laten zien, wat resulteerde in maarliefst 26 medailles en heel veel wedstrijdervaring. 

Goud was er bij de pupillen 1 voor Ise Deelen op de brug en de meerkamp, Mirthe van Velzen op de balk en Esmay ten Brinke op de vloer, Esmée Wieske werd eerste op de vloer bij Pupil 3, Fabienne Broeder op de vloer bij de jeugd 1 , Britt Tuinen en Annika Mooijman bij de junioren op respectievelijk balk en meerkamp en Meggie Markus bij de senioren op de meerkamp.
Zilver werd behaald door Mirthe van Velzen op sprong en meerkamp, Esmay ten Brinke op brug, Ise Deelen op balk en vloer, Esmée Wieske op balk, Dané Boer op vloer en Fabienne Broeder op de meerkamp.


Brons was er ten slotte voor Esmay ten Brinke op sprong en de meerkamp, Nora Hendriks (pupil) op brug en balk, Mirthe van Velzen op vloer, Esmée Wieske op de meerkamp, Annika Mooijman op balk en Meggie Markus op brug en balk.

“We kunnen spreken van een zeer geslaagd toernooi! Wat zijn we trots op onze meiden!”; aldus Samantha Ten Cate, een van de trainsters van NGV

Advertentie