8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Ingezonden brief: Van Wijnen (VVD) biedt verontschuldigingen aan na interview

De fractie van de VVD heeft middels een brief alle inwoners en ondernemers rond het Middengebied uitgenodigd voor een informeel gesprek.

De toelichting op de WVG in de brief wekt blijkbaar de indruk dat wij als VVD fractie het besluit om de WVG op te leggen ter discussie stellen. Dit is echter geenszins het geval. Ook wij hebben met volle overtuiging vóór dit raadsvoorstel gestemd en staan hier ook nog steeds achter.

Al tijdens de fysieke raadsvergadering op 21 april 2021 in Zoetermeer vroegen wij aandacht voor een zorgvuldige communicatie in de richting van alle inwoners en ondernemers die geconfronteerd werden met de gevolgen van de ontwikkelingen in het Middengebied. Hier kondigden wij ook al aan dat wij hier nog bij hen op terug zouden komen.

We zijn nu ruim een half jaar verder en weten dat het college sindsdien in gesprek is met inwoners en ondernemers uit het betreffende gebied. We hebben deze brief breed in het Middengebied verspreid, omdat wij ook als fractie graag met deze inwoners en ondernemers in gesprek willen. Juist als coalitiepartij vinden wij het belangrijk om over het masterplan met hen in gesprek te blijven. Onder andere om hun ideeën te horen richting de verdere uitwerking daarvan en het zo breed mogelijk gedragen te krijgen. Daarbij hoort ook dat we luisteren naar hun ervaringen omtrent de communicatie.

Onze fractie heeft op geen enkel moment de indruk willen wekken dat wij de WVG ter discussie zouden willen stellen. Ook was het nooit onze bedoeling om andere fracties en wethouders het gevoel te geven dat zij in diskrediet gebracht zouden worden door dit initiatief. Wij willen enkel en alleen onze volksvertegenwoordigende taak als raadsfractie uitvoeren.

Ik heb als fractievoorzitter over deze uitnodigingsbrief een interview gegeven. Aan de hand hiervan verscheen er een artikel op de website van Gouwe IJssel Nieuws.

In dit interview heb ik uitspraken gedaan die ik niet had moeten doen. Het is ongepast om als raadslid uitingen te doen over hoe te handelen als hij/zij zelf wethouder zou zijn.

Ik bied hier mijn welgemeende verontschuldigingen voor aan. Het is geenszins mijn bedoeling om hier collega raadsleden of wethouders door in diskrediet te brengen.

Ferry van Wijnen, Fractievoorzitter VVD Zuidplas

Advertentie