8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Record aantal coronabesmettingen Waddinxveen – Zuidplas stijgt verder

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Waddinxveen van de afgelopen weken is een negatief record geworden qua aantallen. Zelf in de eerderer perioden waren er niet zoveel mensen besmet als de afgelopen week met als dieptepunt 159 besmettingen afgelopen week. Naast de voorgaande twee weken (150 en 148) stond de teller nimmer zo hoog. De vorige piek was in april 2021 met 142. De afgelopen drie weken zijn er 3 inwoners opgenomen in het ziekenhuis.

Bron : BDDataplan / GGD Hollands Midden

In de gemeente Zuidplas stijgt het aantal mensen met een positieve test verder door en gaat, net als Waddinxveen, qua aantallen richting de eerdere pieken. Afgelopen week sprak burgemeester Weber zijn zorg al uit over deze groei in een interview met Gouwe IJssel Nieuws. Hij maakte zich vooral zorgen om de extra druk op de ziekenhuis waardoor andere zorg niet meer verleend kan worden. Afgelopen week zijn er 183 inwoners positief getest in Zuidplas en kwamen 3 inwoners opgenomen in het ziekenhuis. Een week eerder werden er 4 inwoners opgenomen in een ziekenhuis.

Bron : BDDataplan / GGD Hollands Midden

Zowel Zuidplas als Waddinxveen zitten net onder het landelijk gemiddelde van de vaccinatiegraad met respectievelijk 83 en 81% van inwoners van 18 jaar en ouder die volledig zijn gevaccineerd.

Groene Hart Ziekenhuis opent opnieuw een corona-verpleegafdeling

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda opent op maandag 8 november opnieuw een speciale corona-verpleegafdeling. Dit is nodig door de toename van opnames van coronapatiënten uit de regio. De verwachting is dat dit aantal de komende weken nog verder oploopt.  

Nu het aantal coronapatiënten toeneemt, worden deze patiënten in het GHZ niet langer apart opgevangen in de isolatiekamers maar komen zij in groepsisolatie op de corona-verpleegafdeling. Door deze zogenaamde cohortverpleging kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Advertentie