8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Zuidplas groeit : gemeente en gemeenteraad groeien ook verder door (+video)

In de serie ‘Zuidplas groeit’ is het ook belangrijk om te kijken hoe de dienstverlening van de gemeente zal gaan groeien, als in 2040 ongeveer 75.000 inwoners wonen in het nieuwe vijfde dorp of in een van de uitbreidingswijken aan de bestaande dorpen, zoals het Koningskwartier. In deze aflevering neemt gemeentesecretaris Richard Heijdra (de algemeen directeur van de gemeente) ons mee in de groei van de gemeente.

Al jaren is de hoeveelheid ambtenaren een heikel punt in de gemeenteraad. Maar het groter maken van de gemeente door de groei heeft consequenties voor de taken van de gemeenteraad te weten : een kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol. Raadsleden Klovert (D66) en Van der Spek (ChristenUnie/SGP) vertellen over hoe ze het raadswerk ervaren en hoe men uitkijkt naar de groei van het werk. Kunnen ze nog genoeg mensen interesseren in de politiek? Dat leggen ze uit in aflevering 5 van de serie ‘Zuidplas Groeit’, in de video hieronder.

Deze productie is mede mogelijk dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland.
Samenwerkingspartners in deze serie zijn Hart van Holland en  Gouwe IJssel Nieuws 

Advertentie