8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

NL-Alert in deel Zuidplas na brand in Capelle aan den IJssel

Een deel van de inwoners hebben een NL-Alert bericht gehad nadat donderdagavond 18 november na 2100 uur een brand was uitgebroken in de Radarstraat in Capelle aan den IJssel. In het pand stonden deelscooters van Felyx en waren veel accu’s opgeslagen. Tientallen omwonenden zijn in sportcentrum Aquapelle opgevangen.

Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel liet weten dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen en daarom 50 woningen zijn ontruimd. Voor de camera van RTV Rijnmond vertelde de burgemeester dat er onderzoek gedaan gaat worden naar het bedrijf en de veiligheid. Ondernemers in de buurt hadden geklaagd dat het eerder al een brand was geweest maakten zich zorgen.

De brand was tot in Moordrecht te ruiken ondanks dat het in Capelle-West was. De gemeente Zuidplas adviseerde deuren en ramen te sluiten als mensen last hadden van de rook. Een klein deel van Zuidplas heeft ook een NL Alert gehad met dezelfde strekking. Bij de brand is een persoon gewond geraakt door inademen van rook.

Nadat de grootste vlammen waren gedoofd is de brandweer gestart met het naar buiten rijden van de accu’s om deze buiten verder blussen. De brand is om 08:30 uur nog niet meester volgens Rijnmondveilig.

Advertentie