8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Zuidplas gaat het sneeuwruimen verbeteren

Zuidplas gaat bij sneeuwval extra mensen en materieel inzetten voor de gladheidsbestrijding. Ook zal de gemeente in deze situatie beter communiceren. Voor bewoners en bedrijven stelt de gemeente strooizout beschikbaar bij de gemeentewerf. Daarmee wil de gemeente een situatie met langdurige overlast, zoals in februari van dit jaar, voorkomen.

Langdurige overlast

De winterse omstandigheden in februari hebben tot overlast geleid bij bewoners en ov-bedrijven. Er zijn toen meer dan honderd meldingen binnengekomen over gladheid. In deze periode was er forse sneeuwval, in combinatie met strenge vorst en wind. In de dagen daarna bleef het koud. Dat is voor de gladheidsbestrijding een lastige situatie. Door het weinige verkeer, als gevolg van COVID, werd het opgebrachte zout onvoldoende in de sneeuw gereden. Ook was de slagkracht van de gemeentelijke organisatie verminderd. Na enkele zachte winters was er minder ervaring. Ook had de strooidienst in de weken daarvoor al veel werk moeten verrichten.

Sobere gladheidsbestrijding

Het beleid van Zuidplas kent een sobere gladheidsbestrijding. Vooral op de fietspaden en wegen met een belangrijke verkeersfunctie strooit de gemeente zout. Op andere wegen strooien zij in principe niet. Plekken die snel koud worden, zoals bruggen en viaducten, krijgen extra aandacht.

Extra personeel bij sneeuwval

Om problemen zoals in februari te voorkomen, heeft de gladheidsbestrijding deze winter extra personele ondersteuning bij verwachte sneeuwval. Ook zijn extra afspraken gemaakt met externe partners om aanvullend materieel beschikbaar te krijgen voor het sneeuwruimen. Bij deze omstandigheden zal er ook meer ondersteuning voor communicatie komen. Inwoners worden zo beter geïnformeerd en de gladheidsbestrijding kan beter inspelen op signalen van inwoners. Het blijft mogelijk voor inwoners en bedrijven om bij winterse opstandigheden gratis strooizout te halen bij de gemeentewerf.

 

 

 

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg