8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Advies om plan snelfietsroute door Zuidplas aan te passen

Het adviesbureau Antea gaat wethouder Schuurman waarschijnlijk adviseren om de plannen voor een snelfietsroute door Zuidplas aan te passen. Het bureau stelt voor om de Oost- en Westringdijk in Moordrecht en de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk niet in te richten als snelfietsroute. Het advies moet nog nader worden uitgewerkt, voordat het aan de wethouder en de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Weerstand

Provincie Zuid-Holland wil een snelfietsroute realiseren tussen Gouda en Rotterdam. De route gaat door Moordrecht en Nieuwerkerk. In deze dorpen is er weerstand tegen delen van de snelfietsroute. Met name op de Oost- en Westringdijk en de ‘s-Gravenweg was er veel protest. Dat was reden voor de gemeenteraad om in 2020 nog niet in te stemmen met het plan hiervoor.

Informatie-avond

Het adviesbureau Antea heeft de snelfietsroute door Zuidplas daarom nader onderzocht. Bewoners hebben hierbij voorstellen kunnen inbrengen. Woensdagavond heeft Antea een toelichting over het advies gegeven aan de betrokken bewoners. Het advies zal waarschijnlijk zijn om de Oost- en Westringdijk en ‘s-Gravenweg niet in te richten als snelfietsroute. Wel wordt geadviseerd om de veiligheid voor fietsers hier te verbeteren. Het bureau denkt ook dat het goed is om alternatieve tracés te onderzoeken die wellicht beter passen bij plannen voor fietsroutes op de langere termijn.

Gemeenteraad

Antea is van plan om het advies de komende weken nader uit te werken en een kostenraming te maken voor de voorgestelde maatregelen. Wethouder Schuurman krijgt het uitgewerkte advies dan in december. De gemeenteraad zal het vervolgens in januari kunnen bespreken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg