8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Basisschoolleerlingen begraven tijdcapsule in Koningskwartier

Op donderdag 25 november werd een tijdcapsule begraven door kinderen van de basisschool Koningskwartier in Zevenhuizen en wethouder Jan Verbeek. De feestelijke handeling vond plaats als start van de bouw van IKC Zevenhuizen in de nieuwe straat Ryckeveld.

De wethouder en twee kinderen van de basisschool hadden een aardige klus om de grote doos onder het zand te krijgen. De directie hielp daarom mee.

Zij werden vergezeld door vele kinderen van de school, die tijdelijk gehuisvest is op de aan Koning Willem-Alexanderlaan.

De tijdcapsule bevat een knutselwerk van de schoolkinderen met handafdrukken en de tekst: ‘Trots op mezelf en blij met anderen’. Op het moment dat de school in de toekomst gesloopt wordt, komt deze tijdscapsule weer tevoorschijn.

Op 25 oktober jongstleden is BVR Bouw BV in opdracht van de gemeente Zuidplas gestart met de bouw van het Interconfessionele kindcentrum (IKC) Koningskwartier.

De oplevering van het nieuwe schoolgebouw staat gepland voor de zomer van 2022. Daarna wordt het tijdelijke gebouw van de huidige plek aan de Koning Willem-Alexanderlaan verplaatst naar de nieuwe locatie naast de nieuwe school.

Op de nieuwe schoollocatie zal onderwijs worden geboden door de openbare basisschool ’t Reigerbos en het interconfessionele kindcentrum Koningskwartier voor Rooms-katholiek en Protestants Christelijk onderwijs. Na oplevering zullen de scholen plaats bieden aan meer dan 500 leerlingen en is er ruimte voor kinderopvang voor rond de 125 kinderen.

 

Foto’s: Jacolien Rog

 

 

Advertentie