8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Inwoners gaan in 2022 meer betalen aan waterschapslasten

Inwoners van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard betalen in 2022 meer aan waterschapslasten. Huurders betalen 3 euro meer. Voor inwoners met een duur koophuis is de verhoging 6 euro. Met deze extra inkomsten wil het hoogheemraadschap 1 miljoen euro extra investeren in klimaatmaatregelen.

Hogere waterschapslasten

Een gezin met een huurwoning betaalt volgend jaar gemiddeld € 265 aan waterschapslasten. Dat is 3 euro meer dan het afgelopen jaar. Een gezin met een goedkope eigen woning betaalt dan € 320. Dat is 4 euro meer dan in 2021. Gezinnen met een dure eigen woning betalen gemiddeld 6 euro meer. Dit heeft het algemeen bestuur woensdagmiddag besloten.

Meer geld naar de toekomstige leefbaarheid van dit gebied

“De steeds extremere weersomstandigheden en extra woningbouw hebben impact op onze leefomgeving. Helemaal in dit laagst gelegen en dichtst bewoonde gebied van Nederland. Dit vraagt extra investeringen”, aldus dagelijks bestuurder Jos Verdoold. Het hoogheemraadschap wil daarom 1 miljoen euro per jaar investeren in klimaatmaatregelen.

Waterwerken in 2022

In 2022 blijft Schieland en de Krimpenerwaard werken aan droge voeten en schoon en voldoende water. Het werkt aan de voorbereidingen van de 10 km lange dijkversterking langs de Hollandsche IJssel. In 2022 wil  het hoogheemraadschap nog meer eigen energie opwekken.

Begroting en tarieven online

Op de website van het hoogheemraadschap staan de begroting en tarieven. In het waterbeheerprogramma 2022-2027 staat waarin het hoogheemraadschap de komende jaren investeert.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg