8.5 C
New York
maandag 24 januari 2022

NEZ raadslid Jan Smit geeft met onmiddellijke ingang zijn raadszetel op

Raadslid Jan Smit van Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) verhuist naar een plaats buiten Zuidplas. Daarom geeft hij met onmiddellijke ingang zijn raadszetel op. Steven (Sjef) den Hartog gaat zijn plaats in de gemeenteraad van Zuidplas innemen.

Financieel expert

Jan Smit heeft de afgelopen 3,5 jaar, samen met Paul van Drenth, de fractie van NEZ gevormd. Hij was binnen de fractie de financieel expert. Smit heeft zich gericht op onderwerpen zoals vennootschapsbelasting, de Grondbank en het teruglopende eigen vermogen van de gemeente. De nieuwe fractie van NEZ kan gebruik blijven maken van de deskundigheid van Jan Smit. Hij heeft aangegeven NEZ “langs de zijlijn” nog van adviezen en meningen te blijven voorzien.

Sjef den Hartog

Nieuw raadslid Sjef den Hartog woont in Zevenhuizen. Hij is leverancier van benodigdheden voor de betonindustrie. Hij zal tot de verkiezingen van maart 2022 raadslid zijn. Of hij daarna doorgaat, is afhankelijk van de toekomst van NEZ. Het is nog de vraag of de partij mee zal doen bij de volgende verkiezingen. NEZ wil voor de komende gemeenteraadsverkiezingen haar basis verbreden. De partij roept inwoners, die politiek actief willen worden, op om zich bij NEZ aan te sluiten.

Advertentie
Advertentie