8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nog geen daling Coronabesmettingen in Zuidplas

Het dagelijks aantal Coronabesmettingen in Nederland begint merkbaar af te nemen. In Waddinxveen is die afname nog sterker zichtbaar. Zuidplas blijft hierbij achter. Daar is nog geen daling merkbaar. Donderdag behoorde het aantal besmettingen in Zuidplas, met 191 per 100.000 inwoners, zelfs tot de hoogsten van Nederland. Het aantal gevaccineerden stijgt nog maar zeer langzaam.

Dagelijkse COVID-besmettingen 

In Waddinxveen neemt het aantal besmettingen per dag substantieel af. Twee weken geleden lag dat rond 170 per 100.000 inwoners. Inmiddels is dat gedaald naar 130. Ook in Zuidplas ligt het aantal besmettingen rond de 130 per 100.00 inwoners. Twee weken geleden was dat nog net iets lager. In Nederland is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners, net als twee weken geleden, lager dan in beide gemeenten. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de verschillende trends in Waddinxveen en Zuidplas.

COVID-besmettingen per 100.000 inwoners (dikke lijnen zijn de weekgemiddelden)

 

Vaccinatiegraad

Zowel in Zuidplas als in Waddinxveen is de bevolking net iets minder gevaccineerd dan gemiddeld in Nederland. In Zuidplas is zo’n 82% van de inwoners boven de 12 jaar volledig gevaccineerd. In Waddinxveen is dat 80% en in Nederland 84%. Voor volwassenen is die vaccinatiegraad bij volledige vaccinatie voor Zuidplas 84%. Ook voor deze groep is de vaccinatiegraad in Waddinxveen lager (82%). Over heel Nederland is dat 86%. Dat is bijna gelijk aan de situatie twee weken geleden. (Bron: RIVM cijfers)

Vaccinatiegraad
Advertentie