8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nieuwe testlocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt een testlocatie voor Corona. In een kantoorgebouw op de hoek van de Kerklaan en de ‘s-Gravenweg kunnen inwoners vanaf 4 januari terecht voor een test.

Testen op afspraak

Op dinsdag 4 januari 2022 opent de nieuwe testlocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel haar deuren. De locatie komt aan de ‘s-Gravenweg 252 en is 7 dagen per week geopend van 09.00-15.00 en je kan er alleen terecht op afspraak. Die afspraak maak je via www.coronatest.nl of 0800-1202. Met deze nieuwe testlocatie kan de GGD Hollands Midden 6500 testen per dag in de regio afnemen.

Zelftest

De GGD Hollands Midden merkt dat veel mensen gebruik maken van de zelftesten. Sinds 3 december is het mogelijk om bij milde klachten een zelftest te gebruiken. Als de zelftest positief is doe je een test bij de GGD als bevestiging. Op die manier houdt de GGD zicht op het virus.

Omdat het nu rustig is op de teststraten vermoedt de GGD dat de zelftest ook gebruikt wordt bij ernstigere klachten zoals benauwdheid en koorts. Dat is niet de bedoeling. Laat je bij ernstige klachten altijd testen bij de GGD.

Advertentie