8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Voetbalverenigingen Nieuwerkerk en Moerkapelle krijgen last onder dwangsom van gemeente

De voetbalverenigingen in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle hebben na een controle van de gemeente Zuidplas een last onder dwangsom opgelegd gekregen. De officiƫle waarschuwing is het gevolg van het onvoldoende naleven van de corona-maatregelen bij de twee verenigingen volgens de gemeente.

De officiƫle waarschuwing zorgt ervoor dat, bij een volgende overtreding, de gemeente een flinke boete aan de sportverenigingen kan opleggen. Volgens beide verenigingen heeft de gemeente anoniem gecontroleerd en zijn de bevindingen achteraf gedeeld met de besturen.

Bij VV Nieuwerkerk, waar een last onder dwangsom van minimaal 5.000 euro is opgelegd, is besloten om de volledige kantine en kleedkamers te sluiten. De vereniging wil hiermee voorkomen dat zij de boete daadwerkelijk opgelegd krijgt door de gemeente. Op haar website meldt de vereniging: “Als bestuur betreuren we het dat we deze maatregelen moeten nemen. De maatregelen hebben we genomen omdat we als bestuur van mening zijn dat we de huidige door de overheid opgelegde Coronamaatregelen niet afdoende kunnen handhaven.”

Bij VV Moerkapelle is besloten om alle wedstrijden te annuleren. Daardoor worden er geen thuis en uitwedstrijden meer gespeeld tot de winterstop. Ook in Moerkapelle blijven de kleedkamers gesloten voor trainingen. “Het spijt ons oprecht dat we deze maatregel hebben moeten nemen, maar kunnen ons bij een volgende controle geen enorm hoge sanctie veroorloven. “ laat het bestuur van de vereniging weten op haar website.

De gemeente Zuidplas heeft aan deze website laten weten dat er inderdaad gecontroleerd is bij verschillende bedrijven en verenigingen in de gemeente. Tot nu toe hebben alleen deze twee verenigingen een last onder dwangsom opgelegd gekregen.

Advertentie