8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Grote brand Nieuwerkerk in hooischuur Bermweg

De brandweer heeft haar handen vol gehad aan een grote brand in Nieuwerkerk aan den IJssel. In een hooischuur aan de Bermweg, ter hoogte van de grens met Capelle aan den IJssel, is brand ontstaan in een hooischuur. De brandweer heeft de status opgeschaald naar ‘grote brand’. Voor zover nu bekend is, is er 1 persoon gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer werd rond 01:00 uur opgeroepen voor een brand in een bijgebouw. Volgens de veiligheidsregio sloeg de brand over naar de schuur. De paarden die in de schuur stonden zijn op tijd in veiligheid gebracht. Nieuwsite Nieuws op Beeld maakt melding dat een aantal jongeren voor de brand aan het feesten waren op de locatie.

Omdat de brand tot in de spouwmuur heeft weten te komen, werd de Cobracutter ingezet. Dit apparaat kan met een zeer hoge drukspuit door staal snijden om het vuur te bereiken en komt uit Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast hebben de korpsen van Gouda, Moordrecht, Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen de brandweer van Nieuwerkerk ondersteuning verleend.

De veiligheidsregio Hollands Midden maakte bekend dat rond 7:10 uur vanmorgen, na een lange arbeidsintensieve brand, het pand overgedragen is aan de eigenaar. Alle eenheden zijn retour gegaan naar de Kazerne.

Advertentie