8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Lijn 175 niet meer naar Alexander met nieuwe dienstregeling

Zondag 9 januari gaat de nieuwe dienstregeling van Arriva. Arriva verzorgt het streekvervoer in onze regio en heeft op 2 lijnen aanpassingen op de dienstregeling gemaakt. Deze aanpassingen hebben geen grote gevolgen voor het vervoer van de reizigers.

Lijn 175 die vanuit Gouda via Waddinxveen en Zevenhuizen rijdt reed voorheen in de spits via de Hoofdweg in Capelle naar station Rotterdam Alexander. Arriva heeft het laatste stuk vanaf metrostation Nesselande tot Alexander nu geschrapt. Het advies is om hier de metro naar Alexander te nemen.

Lijn 383 gaat een iets andere route rijden in Capelle aan den IJssel. Omdat RET lijn 37 vervalt, neemt lijn 383 een deel van de route van lijn 37 over: de bus rijdt tussen Capelsebrug en Metro Centrum via de route van lijn 37. De bus zal niet meer naar Krimpen aan den IJssel rijden maar Capelsebrug als eindpunt hebben.

Verder rijden de bussen op lijn 383 ook in de daluren door naar Den Haag. In de spits rijden niet alle bussen meer door naar Den Haag.  Een deel van de spitsritten eindigt bij Zoetermeer station Lansingerland, waar overgestapt kan worden op de trein of Randstad Rail lijn 4 naar Den Haa

Advertentie