woensdag 24 april 2024

RECO ZVH start het jaar goed met een overwinning

De heren van RECO ZVH zijn het jaar goed begonnen en wisten in de eerste competitiewedstrijd van 2022 in Nijmegen tegen het hoger geplaatste VoCASA na een spannende strijd een 3-1 overwinning te boeken, via de setstanden 22-25, 25-22, 23-25 en 25-27.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet aanwezig zijn en zijn taak werd overgenomen door Ronald Kooijman en Bas Duiverman. Vanwege deze veranderingen in de begeleiding was besloten om met een vastte basis de wedstrijd te spelen. RECO startte met de volgende opstelling: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins.

De Zevenhuizense heren wisten de gastheren goed partij te geven en konden met hun sterke pass VoCASA bijhouden en pas bij 17-17 kon RECO op voorsprong komen. Een kleine voorsprong van twee punten wisten de Zevenhuizense heren tot het einde toe vast te houden. Vooral Vincent van der Kraats wist de punten binnen te slaan en zou als topscorer (22 punten) de wedstrijd eindigen. In deze set wist Benjamin Parkinson met zijn blokkering het beslissende punt scoren zodat de set werd afgesloten op 22-25.

In de tweede set kwam RECO in de beginfase beter uit de startblokken en wist na 7-7 afstand nemen van VoCASA en een 13-17 voorsprong nemen door sterke midden aanvallen van Jochem Bloem. Hierna herpakte de gastheren zich na een time-out van coach Erik Gras. Langzaam wist VoCASA de achterstand in te lopen en moest RECO bij 19-20 een time-out nemen. Dit had niet het gewenste effect en de gastheren wisten met een betere service de passing aan Zevenhuizense kant te ontregelen en kon met een lastige service deze set met 25-22 uitmaken.

De derde set begon net als de eerste met twee servicefouten maar dit kon RECO al snel weer recht trekken door de blokkering van Benjamin Parkinson en de sterke aanvallen van Vincent van der Kraats en Chris van Mullem. Er ontspon een felle strijd waarbij de beide ploegen elkaar niets toegaven. De passing van RECO werd weer stabiel verzorgd door Mika Prins en Mats Kruiswijk en na 18-18 kon een lichte voorsprong genomen worden en werd coach Erik Gras genoodzaakt om een time-out te nemen. Dit zorgde ervoor dat de Nijmegenaren weer terug kwamen en nu moest RECO bij 22-21 een time-out nemen. Het slot werd spannend, nadat Bram Wiltenburg met een tactische aanval het setpoint wist te maken en daarna ging de aanval van VoCASA mis en werd de set met 23-25 binnen gehaald.

De vierde set werd een beladen strijd gevoerd. Vanaf het begin ging het gelijk op en waren de voorsprongen slechts één punt. Dan voor VoCASA en dan weer voor RECO, die de side-outs sterk speelden. Na een gele kaart bij 8-7 volgde bij 13-13 een rode kaart voor RECO coach Ronald Kooijman voor commentaar op de leiding. Daarna werd gelijk bij 15-13 door RECO een time-out genomen en kon de opslag overgenomen worden. Langzaam maar zeker wisten de Zevenhuizense heren met hun service de druk op te bouwen en daarmee werd snel een gelijke stand opgebouwd. Na een spannende eindstrijd kon aanvoerder Chris van Mullem de beslissende smash uitvoeren en deze set met 25-27 afsluiten. Daarmee was een 3-1 winst behaald en nam RECO drie punten mee naar huis.

Voor RECO betekent dat zij vol vertrouwen woensdagavond in Barneveld om 19.30 uur kunnen aantreden tegen Simplex SSS om de uitgestelde wedstrijd in te halen. Zaterdag spelen de heren van RECO in eigen huis om 19.30 uur tegen het team van Taurus uit Houten. Deze wedstrijd in Swanla is weer te volgen via de livestream.

VoCASA: Mathijs Apine (9), Imre Harmischmacher (5)(Ties Cornelissen (7)), Julian Roddeman (6), Nicolas Borgeaud (4), Tom van Steenis (21), Mees Blom (16), Timo Gras (1), Dustin Bontrop (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk(12), Chris van Mullem (15), Bram Wiltenburg (5) , Vincent van der Kraats (22), Jochem Bloem (12), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)

Foto’s : Nico Perdijk