8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Cultuur nog op slot? Niet bij SBKZ!

Op 25 januari is er een lezing over Artemisia Gentileschi via Zoom.Het kabinet laat nog niet alle teugels varen. Musea, evenementen, horeca en theaters moeten nog dicht blijven. Alhoewel Stichting Beeldende Kunst Zuidplas niet burgerlijk ongehoorzaam wil zijn en dus niet “live” kan, ziet men toch een mogelijkheid om de lezingencyclus weer te hervatten, dit keer weer via ZOOM.

Op dinsdag 25 januari a.s. houdt Hoo Man Chan (hij hield enige tijd geleden een prachtige lezing over de expo “De tuinen van Monet”) een lezing over Artemisia Gentileschi.

De 17de-eeuwse schilderes was een van de bekendste, meest belangrijke kunstenaars van de Italiaanse barok. Zij was zo bekend dat haar voornaam-alleen al voldoende was, en het ook nu nog is: Artemisia. Haar voorstellingen zijn dramatisch, sensueel, grenzen aan schandaal, en neigen hier en daar zelfs naar een mengeling van geweld en verleiding.

U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Daarin vermeldt u: Lezing Artemisia en uw naam. Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 10. Te voldoen op bankrekening: NL85RABO0316 161489 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas o.v.v. Lezing Artemisia.

U ontvangt op 25 januari via uw mail een link, waarmee u kunt inloggen op het ZOOM-account van de spreker. De lezing is van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. SBKZ rekent op een flink aantal geïnteresseerden. Hopelijk kan de organisatie vanaf volgende maand de reeks lezingen weer “live” hervatten op de vaste locatie in de pub van Swanla in Zevenhuizen.

Advertentie