8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Meer vaste stembureaus bij verkiezingen in Zuidplas

De gemeente Zuidplas kiest bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor meer vaste stembureaus en maakt geen gebruik van het mobiele stemburo. Wel is er een drive-in in Zevenhuizen en twee walk-in stembureaus in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Net als in bij de vorige verkiezingen zijn de stembureaus in Oud Verlaat en in het Turfhuis (Moordrecht) pas om 13:00 uur open. Vier stembureaus, in elk dorp één locatie, zijn op maandag 14 en dinsdag 15 maart extra open naast de verkiezingsdag op 16 maart.

In Moerkapelle is er dit jaar een extra stembureau in de aula van begraafplaats Westhage aan de Akkerweg. Deze komt naast het stembureau in Beth San aan de Wilde Veenen en Dorpshuis op Moer aan de Raadhuisstraat. Op Moer is maandag en dinsdag ook open van 07:30 uur tot 21:00 uur

Moordrecht kent dit jaar een nieuw stembureau in het JWF gebouw in de Molukkenwijk en verder zijn de stembureaus in het oude Weeshuis Vivere en zoals altijd bij de Moordrechtse IJsclub aan de Leliestraat. Het stembureau bij VV Moordrecht aan de Sportlaan is naast de woensdag ook op maandag en dinsdag open. De openingstijden voor alle stembureaus zijn van 07:30 uur tot 21:00 uur. Alleen het stembureau in het Turfhuis (Ingang St. Jozefschool) is op woensdag open vanaf 13:00 uur tot 21:00 uur.

In Nieuwerkerk aan den IJssel zijn wel wijzingen ten opzichte van 2018. Op de parkeerplaats van winkelcentrum Dorrestein en bij de Brede School in de Esse komen zogenaamde walk-in stembureaus, waar in de Esse laat de gemeente later nog weten. Het stembureau in het gemeentehuis is zowel op maandag, dinsdag als op woensdag open van 07:30 uur tot 21:00 uur. Een nieuwe locatie is in de aula van begraafplaats Essehof. Daarnaast zijn er gewone stembureaus in de Ringvaartkerk, het Comeniuscollege, de Batavier en het Elim College. Deze zijn geopend vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur.

In Zevenhuizen is dorpshuis Swanla, in de Catgeszaal, open op maandag, dinsdag en woensdag van 07:30 uur tot 21:00 uur. Alle andere locaties zijn alleen op woensdag 16 maart open. De locaties zijn in de Eendragt, in het Leontienhuis aan de Zuidplasweg en in het Hervormd Centrum. De Drive In is verplaatst van de gemeentewerf naar de parkeerplaats van restaurant La Baraque.

In Oud Verlaat is het stembureau als altijd in de Vierkap aan de Vlietkade. Dit stembureau gaat echter pas om 13:00 uur open tot 21:00 uur.

Tellocaties

Het tellen van de stemmen is een openbare gebeurtenis waarbij een ieder die een oogje in het zeil wil houden mag komen. Op woensdag 16 maart worden er op de meeste stembureaus in Zuidplas ter plaatse geteld na 21:00 uur.

De stemmen van 14 en 15 maart worden afgesloten en verzegeld opgeslagen en de telling is op woensdag 16 maart op de gemeentewerf aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen om 15:00 uur. Hier wordt ook de telling gedaan van de Drive In maar dan na 2100 uur. De Walk-in locaties worden in het Evangelisch Kruispunt aan de Goudmos in Nieuwerkerk geteld om 21:15 uur.

Advertentie