8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Campagne weekjournaal week 6: vergeetmenietjes, stemwijzer en VVD programma gereed

Nog 30 dagen voordat de stembussen open gaan voor gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 14 maart wordt de gemeenteraad verkozen. Meestal groeit het aantal persberichten en activiteiten rond verkiezingen explosief dus alle campagne en verkiezings berichten bundelen we voor de zaterdagmorgen.

Vergeet-me-nietjes

Wie op zaterdag een zakje met zaad van de vergeet-me-nietjes wil scoren moet vooral op zoek naar leden van de ChristenUnie-SGP. Die delen in de dorpen deze zakjes uit voor Valentijnsdag. Het daaraan gekoppelde werkbezoek van Tweede Kamerlid Bikker is door ziekte afgelast.

Stemwijzer

Deze week kwam de stemwijzer van de gemeente Zuidplas online. De politieke redactie van Gouwe IJssel Nieuws was teleurgesteld. Volgens het oordeel was de stemwijzer incompleet, niet alle partijen en een aantal onderwerpen die spelen zijn niet opgenomen. Zie hier het uitgebreide artikel over de stemwijzer.

Programma VVD gereed.

Leendert Karreman en Ferry van Wijnen hebben de eerste versies van het verkiezingsprogramma uitgedeeld aan de leden met een feestje bij Muller & Co. Dit programma “Zuidplas blijft goed, wordt beter” is op de VVD website terug te lezen.

Advertentie