8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Incomplete stemwijzer Zuidplas geen hulpmiddel voor twijfelende kiezer

De online stemwijzer voor de gemeente Zuidplas is niet compleet en is ook onbruikbaar voor veel inwoners. De stemwijzer voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen is afgelopen week online gekomen. De wijzer is gevuld met informatie die al langere tijd geleden door deelnemende partijen is ingeleverd. Gevolg is dat de laatst aangemelde partij, de lokale NGP, niet is meegenomen in de stemwijzer.

Opvallend is dat de grootste uitdaging voor de gemeente de komende vier jaar op geen enkele manier benoemd wordt. In de stellingen wordt met geen woord gerept over het toekomstige vijfde dorp. Er is wel een keuze over sociale woningbouw maar de ontsluiting van het vijfde dorp is teruggebracht tot de vraag of de gemeente fietspaden of wegen moet aanleggen. De inwoner die graag beide wil blijft hier met een vraagteken zitten.

Dat infrastructuur een groot probleem is blijkt uit reacties die Gouwe IJssel Nieuws de afgelopen week ontving na een oproep om verkiezingsthema’s te delen. Veel inwoners van Zevenhuizen hebben te maken met dagelijkse files bij het verlaten van het dorp nadat er veel huizen zijn bijgebouwd.

Een ander thema waar geen partij zijn handen aan durft te branden lijkt het onderhoud van het openbaar groen en de bomenkap in de dorpen. Wie dat belangrijk vindt zal zich toch alsnog moeten gaan verdiepen in de verkiezingsprogramma’s. Moordrechtenaren, die willen kijken naar hoe de partijen denken over de F20 snelfietspad, of Moerkapellenaren, die willen kijken welke partijen zich openlijk uitspreken over een west- of oostelijke variant van een fietspad, hebben pech.

We komen wel de vraag tegen betreft de tweede supermarkt in Zevenhuizen maar dan in of buiten het centrum. De inwoners hebben keer op keer aangegeven dat ze de super willen hebben, waar dan ook. Tenslotte wordt ook het thema jeugdzorg angstvallig vermeden. De afgelopen jaren zijn op dit onderwerp miljoenen tekorten ontstaan en zijn er flinke wachtlijsten voor verschillende vormen van zorg. Hoe de verschillende partijen met dit lastige onderwerp om willen gaan blijft duister in de gemeentelijke stemwijzer.

Normaal stelt de lokale politiek zelf vooral erg veel vragen. Hoog tijd om de lokale politiek in deze verkiezingstijd uw vragen te laten beantwoorden. Uit alle ingezonden vragen wordt een selectie voorgelegd aan de partijen die deelnemen aan de verkiezingen. De antwoorden op de vragen leest u uiteraard op deze website. Klik hier om uw vraag in te sturen. U kunt ook uw vraag mailen naar info@gouweijsselnieuws.nl of stuur ons een privébericht op Twitter, Instagram of Facebook.

Advertentie