8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Code oranje: bewoners Beatrixstraat Moordrecht alsnog huis uit (update)

De gemeente Zuidplas vraagt alsnog aan een aantal bewoners van de Prinses Beatrixstraat in Moordrecht om hun woning te verlaten. De verwachte wind en regen in combinatie met nog niet afgeronde noodreparaties zorgt voor mogelijk gevaarlijke situaties in de woningen.

Doordat een aantal woningen geen fatsoenlijk dak meer hebben sinds vrijdagavond loopt de regen langs de muren de woningen in. Hierdoor is er gevaar op kortsluiting en andere gevaarlijke situaties. De evacuatie van bewoners is niet verplicht. Wel wordt dringend geadviseerd om de woningen te verlaten.

Door de verwachtte wind bestaat de kans dat ook resterende stukken dak naar beneden komen. De Beatrixstraat in Moordrecht is daarom weer net als vrijdagavond weer afgesloten.

 

De geëvacueerde bewoners zijn inmiddels ondergebracht door de gemeente Zuidplas in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel, een van de bewoners liet op twitter weten dat ze blij was met deze hulp van de gemeente. Burgemeester Weber is in Moordrecht bijgepraat over de situatie in de Prinses Beatrixstraat. Raymond IJsselstijn, OVD bevolkingszorg van de gemeente Zuidplas, laat via Twitter weten dat de situatie rondom de woningen voortdurend in de gaten wordt gehouden.


Na de evacuatie is door de gemeente ZUIDPLAS met de ladderwagen van de brandweer in Bergambacht een dakinspectie uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de de zeilen die waren aangebracht als noodvoorziening beginnen los te laten.

 

Advertentie