8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Zuidplas over 4 jaar: “Vaart de pont bij Moordrecht door?”

Als het aan de lokale politiek ligt vaart de pont tussen Moordrecht en Gouderak ook over 4 jaar nog tussen beide IJssel-dorpen. Dat blijkt uit vragen die Gouwe IJssel Nieuws heeft gesteld in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Alle partijen staan positief tegenover de verbinding over de IJssel tussen Moordrecht en Gouderak. D66, Christenunie/SGP en PvdA/Groenlinks benadrukken daarbij het belang van de veerverbinding voor Moordrecht. Het CDA geeft aan dat, als er voldoende behoefte blijft aan de verbinding, de pont blijft varen. Ook de VVD, SP en NEZ willen dat de pont blijft varen. NEZ wil daarnaast ook dat de pont tussen Hitland en Ouderkerk aan den IJssel financieel in stand gehouden wordt.

Hieronder leest u de volledige antwoorden van de partijen op de vraag: “Vaart de pont tussen Moordrecht en Gouderak over vier jaar nog steeds?”

Ja , D66 wil de pont behouden om de volgende redenen:
1. met de instandhouding van de veerdienst Gouderak – Moordrecht blijven de sociaal-maatschappelijke relaties (zoals school, kerk, werk boodschappen, sport) tussen de twee kernen in stand.
2. Er is sprake van een economisch belang bij het in stand houden van het veer voor de winkeliers in Moordrecht
3. De instandhouding van de veerdienst Gouderak – Moordrecht is tevens van betekenis voor toerisme en recreatie tussen Krimpenerwaard en Zuidplas

Ja. De ChristenUnie/SGP Zuidplas heeft ook  de bereidheid hier een financiële bijdrage in te leveren, omdat we zien dat de pont voorziet in een behoefte van inwoners en recreanten.

De pont tussen Gouderak en Moordrecht is belangrijk voor onze inwoners, de inwoners van de Krimpenerwaard en recreanten zoals fietsers en wandelaars. Wij ondersteunen het plan om  de pont volledig elektrisch aan te drijven.

Ja, wij zouden graag zien dat de pont blijft.


Ja.

Wanneer er een nieuwe financiering vanuit de gemeente Zuidplas gevraagd wordt zal er onderzocht worden wat de behoefte van inwoners en ondernemers in Zuidplas is. Als er voldoende behoefte is aan een vaarverbinding tussen Moordrecht en Gouderak is, dan zal de pont er nog zijn over vier jaar.

Als het aan NEZ ligt zeer zeker wel. Zuidplas moet deze verbinding mede (financieel) in stand houden. Zo ook de verbinding Hitland – Ouderkerk aan den IJssel.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie “Hoe ziet Zuidplas er over 4 jaar uit?”. Deze vraag stelde Gouwe IJssel Nieuws eerder aan haar lezers. De vragen die zijn ingestuurd zijn door de redactie van deze website samengevoegd tot een aantal vragen. De vragen zijn voorgelegd aan alle politieke partijen die in Zuidplas meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. VVD, Christenunie/SGP, CDA, PvdA/GroenLinks, Nieuw Elan Zuidplas, SP en D66 hebben de vragen die inwoners gesteld hebben van een antwoord voorzien.

Advertentie