zaterdag 27 april 2024

RECO ZVH laat Numidia Limburg ontsnappen

Zaterdag was weer in Swanla een wedstrijd, met publiek, voor de heren van RECO ZVH nu tegen het team dat debuteert in de eredivisie Numidia Topvolleybal Limburg met oud-speler van Zevenhuizen Rob Bontje in hun midden. In een spannende wedstrijd wist Numidia met veel moeite de vijfsetter winnend af te sluiten. Via de setstanden 25-16,17-25, 25-20, 19-25 en 12-15 werd de 2-3 uitslag op de borden gezet.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde dezelfde beginopstelling als op woensdagavond op en de volgende spelers kwamen binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. De eerste begon gelijk oplopend, waarbij de middenaanvallers Jochem Bloem en Benjamin Parkinson zich gelijk goed lieten zien, zowel aanvallend als blokkerend. Bij 10-6 nam Numidia coach Guido Gortzen, zijn eerste time-out, nadat Jeroen van Iperen direct daarna scoorde ging RECO verder op de ingeslagen weg. Met veel servicedruk konden de Zevenhuizense heren de aanvallen van Numidia ontregelen. Met een sterk aanvallende Max Nieuwstad bouwde RECO de voorsprong uit en op het eind kon Mats Kruiswijk deze set met 25-16 voor de Zevenhuizenaren binnenhalen.

In de tweede set wisten de spelers van Numidia, de rollen om te draaien. Met veel servicedruk werden de passers van RECO onder vuur genomen, waardoor de Zevenhuizense aanval in kracht inboette. Aanvallend wist RECO via de side-out regelmatig te scoren, maar de achterstand was te groot om in te lopen. Bij   9-14 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out en gelijk werd de opslag teruggehaald. Bij 10-14 bracht RECO Sam van der Loo in het veld voor Max Nieuwstad. Ook nu werd er om en om gescoord en na de tweede time-out bij 15-20 kwam Max Nieuwstad weer terug binnen de lijnen. Er werd van alles gedaan om dichterbij te komen, er volgden lange rally’s, maar Numidia bleef goed scoren via de Zevenhuizense blokkering en kon deze set met 17-25 winnen.

RECO keek in de derde set al snel tegen een kleine achterstand aan en coach Kristian van der Wel zette bij 2-5 Mees Sengers in het veld voor Jeroen van Iperen. RECO ging met veel meer spirit spelen en kon ook blokkerend meer tegenover de Numidia aanvallen uitrichten. Langzaam werd de achterstand omgebogen naar lichte voorsprong en na sterk blokken van Mees Sengers en Jochem Bloem nam Numidia coach bij 14-11 zijn eerste time-out. De Zevenhuizense heren lieten zich niet van de wijs brengen en bleven de ingeslagen weg goed vervolgen. Max Nieuwstad wist een aantal keren goed door te komen met zijn aanvallen en ook de middenaanvallers wisten te scoren. Bij 18-14 werd de tweede time-out genomen door Numidia en ook deze had niet het gewenste effect voor hen. RECO bleef Numidia met sterke aanvallen bestoken en kon deze set met 25-20 innemen.

De vierde set werd door RECO begonnen met de opstelling die de derde set eindigde. Nu verliep deze set tot 11-11 gelijk op, maar waas erg rommelig, mede door het optreden van de dames scheidsrechters, die veelvuldig haar lijnrechters overrulede en de emoties aan Zevenhuizense kant deed oplaaien. Zelfs een vrije ingeslagen bal werd als touché gebombardeerd. Hierna wist Numidia verder door te stoten, bij 12-15 nam Kristian van der Wel een time-out om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Benjamin Parkinson wist de service terug te halen maar dat was niet voldoende. Bij 14-16 kwam Chris van Mullem in het veld voor Max Nieuwstad ook dit had niet direct effect. Toch wist RECO tot op drie punten te naderen en nam Numidia bij 18-21 een time-out, dit was voldoende om de eindstreep met 19-25 te halen.

In de vijfde set moest het gaan gebeuren, wie wist de winst te pakken. Tot aan de kantwissel ging het scoreverloop gelijk op. Na 7-8 liep Numidia uit en kon RECO met Jochem Bloem, Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad nog enig tegenwicht geven, maar Numidia liet niet los en kon deze set met 12-15 winnend afsluiten en waren duidelijk opgelucht dat dit gebeurde.

Voor RECO staat aanstaande zaterdag de uitwedstrijd in Groningen op het programma, dan wordt om 16.00 uur de wedstrijd tegen Amysoft Lycurgus gespeeld. Deze wedstrijd is uiteraard via livestream te volgen.

De laatste reguliere kompetitie wedstrijd zal op dinsdag 8 maart gespeeld worden door RECO ZVH in Swanla, dan komt Sliedrecht Sport op bezoek.

RECO ZVH: Jochem Bloem (16), Jeroen van Iperen (6) (Mees Sengers (6)), Max Nieuwstad (15) (Chris van Mullem), Benjamin Parkinson (15), Bram Wiltenburg (2), Mats Kruiswijk (13), Mika Prins (L)

Numidia Limburg: Lennard Vossen (4) (Jaro Herinx (2)), Jesse Kling (4), Thomas van Bladel (13) (Job Vaassen (4)), Rob Bontje (8), Ryan Poole (22), David Kisiel (18), Wouter Timmermans (L)